A Szeged és a Kispest szerepelhet a női NB I-ben

A múlt hétvégén rendezték meg a női NB I osztályozóinak visszavágóit. Ezúttal az NB II-es trónkövetelők játszottak hazai pályán, s azok után, hogy a Kispest SE és a Szegedi RSE idegenben is nyerni tudott, a visszavágón is legyőzték a Jászberényt, illetve DSZC-Eötvös DSE-t, s kettős győzelemmel harcolták ki az NB I-be kerülést.

 

Osztályozó a női NB I-be kerülésért, 1. mérkőzés:
Kispest SE – Jászberény VT 3:0 (13, 18, 25)
Szent Gellért Sportcsarnok, 65 néző. V: Sík, Szabó P.
KISPEST: Kőszegi, Törköly, Lisztes, Bakai, Jakubicska, Pedranzini. Csere: Horváth F., Karkusz (liberók), Béni, Rák, Földi, Nagy O. Vezetőedző: Takács Gergely.
JÁSZBERÉNY: Fodor, Juhász V., Sléder, Somlai, Kovács D., Kocsi. Csere: Lagzi-Kovács, Oszvald (liberók), Morvai, Farkas V., Faragó. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Takács Gergely:
– Megcsináltuk! Hosszú és fárasztó szezon volt, de amit szeptemberben kitűztünk célt magunk elé, azt sikerült elérnünk. Sokan leírtak minket, hiszen a tavalyi csapatból több kezdő játékosunk is távozott, viszont akik maradtak és az újonnan érkező játékosokból és a fiatalokból sikerült újból egy remek keretet kialakítani. A szezonban két 3-2 vereségünk volt, azt összes többi mérkőzésünket megnyertük, így azt gondolom megérdemelten ülhettünk fel az NB II trónjára és léphettünk be az NB I kapuján. Köszönöm a lányoknak az egész szezonban nyújtott teljesítményt, és a remek győzelmeket.
A párharcot a Kispest SE nyerte kettős győzelemmel.

Vidux-Szegedi RSE – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (22, 16, 24)
Szeged, 180 néző. V: Csizmarik, Villás.
SZRSE: Kádár, Nyers, Bálint, Kovács-Fiskus, Farkas A., Szatmári. Csere: Kujundzic, Nagy-Hegyesi (liberók), Kiss B. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.
EÖTVÖS: Juhász F., Fehérvári, Németh A., Pálfi, Kovács A., Berza. Csere: Végh, Papp (liberók), Fehér, Dóka, Lengyel. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Milodanovic Andrea:
– Irány az NB I!!!!!!!!!
Szombathy András: – Az első gondolatom az, hogy gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik az NB I-ben! A második gondolatom az, hogy 2011. február 13-án mi állítottuk be a leghosszabb ideig tartó teremröplabdázás Guinness-rekordját. Megítélésem szerint ez, hogy olyan anyagi háttérrel, amivel mi rendelkezünk 2019 óta mindeddig az első osztályban tudtunk maradni, az egy másik Guinness-rekord. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben a kalandban vagy valamilyen formában segítette megvalósulását. Emelt fővel távozunk, büszke vagyok fiatal játékosaim részsikereire.
A párharcot a Vidux-Szegedi RSE nyerte kettős győzelemmel.