Nem bírt az ukránokkal megfiatalított női válogatottunk

Jól kezdett és vezetett is, majd a második játszmában két szettlabdához is jutott, ám innen végül 3:1-re kikapott női válogatottunk az Érd Arénában Ukrajnától, az Arany Európa-liga nyitómérkőzésén. A két válogatott vasárnap is megmérkőzik egymással.

 

Női Arany Európa-liga, C-csoport:
Magyarország – Ukrajna 1:3 (22, –25, –9, –23)
Érd Aréna, 1000 néző. V: Sikanjic (liechtensteini), Bátkai-Katona.
MAGYARORSZÁG: Pintér 7, Bagyinka 2, Török 6, Papp 5, Németh 20, Kiss G. 16. Csere: Tóth F. (liberó), Boskó, Petőváry, Glemboczki 5, Nacsa-Pekárik 3, Vezsenyi. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini.
UKRAJNA: Milenko 14, Majevszka 1, Krajduba 27, Gober 5, Dorszman 19, Sarorodszka 3. Csere: Nyemceva, Lucenko (liberók), Olijnyik, Gyimar 9, Dancsak, Kotar. Szövetségi kapitány: Ivan Petkov.
Edzői értékelés
Alessandro Chiappini: – Egy elfogadható kezdés volt, az ellenfél aktuális fizikai állapotával múlt felül minket, de az első benyomásaim nagyon kedvezőek. A hozzáállással és a küzdőszellemmel nagyon elégedett voltam, de erőnlétben alulmaradtunk. Ezen holnapig nem tudunk változtatni, de az biztos, hogy most erőteljes rotálása következik a keretnek.

 

Az ukránok kezdték valamivel jobban a meccset, de a mieink nem hagyták lerázni magukat, s Bagyinka Fanni pontjával 5:5 után át is vették a vezetést, ezt követően pedig aztán három ponttal el is tudtak lépni. 16:11-nél az ukránok edzője már a második idejét is kikérte, de a mieink továbbra is dinamikusan és pontosan játszottak, Tóth Fruzsina pedig remekül védekezett. A végjátékhoz érve egy békéscsabai játékos is pályára lépett, igaz, a túloldalon, Viktorija Olijnyik személyében, de a játék képén ez sem változtatott. Öt szettlabdája volt a mieinknek, de miután kettőt is hárítottak a vendégek, Alessandro Chiappini időt kért. Ez sem használt, de aztán az ukránok egy hálóérintéssel megoldották a szett lezárását (25:22).

Lendületben maradtak a mieink a második játszmában is, így 6:2-nél már időt kellett kérnie Ivan Petkovnak. Ez viszont hatott, mert kisvártatva sikerült egyenlíteniük a vendégeknek, miután Kiss Grétára kezdtek nyitni. Ennél tovább azonban nem jutottak, sőt a mieink megint elhúztak néggyel és 14:10-nél jött az újabb időkérés. Ezúttal is sikerült egyenlíteni, sőt, most 19:18-nál már ők vezettek, úgyhogy következett a magyar időkérés, majd hármas csere. 21-nél egy Challenge-nek köszönhetően egyenlítettünk, Pintér blokkjával pedig már megint vezettünk, majd az ő centertámadásával már két szettlabdához jutottunk, de sajnos mindkettőt hárították. Jött az újabb időkérés, de így is nekünk kellett játszmalabdát hárítani, majd jöttek vissza a cserék, de sajnos újabb két ukrán pont után egyenlítettek a vendégek (25:27).

Sajnos ezúttal az ukránok maradtak lendületben, akiknek nagyon feljavult a blokkja, a mieinknek meg összeomlott a nyitásfogadása, így 18:8-nál már 10 pont is volt a két csapat között a különbség és itt sajnos még nem volt vége: a végén azért kellett szurkolni, hogy elérjük a 10 pontot, de még ez sem sikerült (9:25).

Szerencsére az új játszma új esélyeket is hozott, összeszedte magát csapatunk és meg is lépett három ponttal, úgyhogy 7:4-nél jött az első időkérés, ennek azonban nem volt foganatja, mert már vezettünk öttel is, de aztán nem igazán sikerültek a támadásbefejezések, és ezt kihasználva egyre zárkóztak vissza szomszédjaink. Szerencsére ezt követően megint a mieink percei következtek, sőt, 18:13-nál az ukránok már kihasználták mindkét Challenge-lehetőségüket és időkérésüket is. Főleg ezután jött jól viszont, hogy megint egy négyes ukrán sorozat következett, majd 19:19-nél egyenlítettek is. Ezután fej fej mellett haladt a két csapat, de 23:23 után az ukránok jutottak meccslabdához, amit egy ásszal sajnos ki is használtak (23:25).

A két csapat vasárnap 17:30-tól újra összecsap az Érd Arénában.