A főtáblán kezd a Vasas a Bajnokok Ligájában!

A magyar bajnok Vasas Óbuda alanyi jogon főtáblára került a női röplabda Bajnokok Ligájában. Az európai szövetség ma hozta nyilvánosságra a 2023–2024-es idény nemzetközi kupaküzelmeinek lebonyolítását.

 

A magyar bajnok eredendően a selejtező első kiemeltjeként kezdte volna meg szereplését az elitsorozatban, de az orosz és fehérorosz csapatok továbbra is érvényben lévő kizárása miatt a Vasas megkapta a lehetőséget a CEV-től arra, hogy egyből a húszcsapatos főtáblára kerüljön.

“Nagy örömmel fogadtuk az európai szövetség mai tájékoztatását, szép elismerése ez az elmúlt két év munkájának és eredményeinek. Többször is említettük, hogy a következő idény egyik fő célja az lesz, hogy a BL csoportkörében is megszerezzük első győzelmünket, a mai hírek után ehhez egy apró lépéssel közelebb kerültünk” – nyilatkozta Sarlós Márton, az együttes ügyvezetője az MTI-nek.

Az, hogy mely csapatok vállalják a BL-szereplést a főtáblán, illetve a selejtezőben, június közepén derül ki. A kvalifikáció, valamint a többi nemzetközi sorozat – CEV Kupa és Challenge Kupa – sorsolását július 19-én délben rendezik Luxembourgban, a csoportkör beosztására várhatóan a szeptemberi CEV Gálán derül majd fény.