Boskó Ági is debütálhatott a svédek ellen

A múlt hét végén Svédországban túrázott az Arany Európa-ligára készülő női válogatottunk. Az északiak elleni páros mérkőzéseken öt játékos is debütált, köztük volt az UTE csapatkapitánya, Boskó Ágnes is.

 

Ági nem csak az UTE-nak, hanem a 2018-ban a szófiai ifjúsági Európa-bajnokságon szereplő magyar csapatnak is a csapatkapitánya volt, most pedig a felnőttek között is bemutatkozhatott.
„Már az is nagy megtiszteltetés volt, hogy meghívót kaptam a keretbe, és egy percig sem gondolkoztam azon, hogy elfogadom-e. Új az edző és új a közeg is, próbáltam élni a lehetőséggel, remélem, hogy sikerült is bizonyítanom Alessandro Chiappininek.”

A 2018-as U17-es Eb-csapatból egyre többen szerepelnek a felnőtt nemzeti csapatban is, hiszen Boskó előtt Berkó Lili és Kertész Petra már tavaly is meghívót kapott, s bár Kump Aliz nem volt kint a kontinenstornán, ebből a korosztályból ő mutatkozhatott be először a válogatottban.
„Az első nap még nem volt itt a szövetségi kapitány, ezért Kőnig Gábor tartotta meg a tréninget, aki 2018-ban az edzőnk volt, úgyhogy teljesen olyan érzésem volt, mintha visszautaztunk volna az időben. Sajnos a vizsgáim miatt én csak a svéd túráig voltam a keret tagja, ezt előre meg is beszéltük. A BME-n tanulok vegyészmérnöknek és július elejéig tart a vizsgaidőszakom. De nagyon jól éreztem magam az elmúlt egy héten itt a csapatnál és a vizsgák után természetesen újra állok a kapitány rendelkezésére, ha meghív.”

A feladó békéscsabai nevelés, ahonnan két éve került a fővárosba, az MTK-hoz, de tavaly nyáron Újpestre igazolt, ahol egyből csapatkapitány is lett.
„Ez volt az első olyan idény, ahol egy felnőtt csapatnál végig a kezdőcsapatban voltam. Én úgy gondolom, hogy jó idényt zártunk, jó csapat voltunk, akik egymásért küzdöttek a pályán. Csak a befejezésnél maradt egy kis hiányérzetem amiatt, hogy nem sikerült megszereznünk az ötödik helyet.”

 

AZ ÉRDI EURÓPA-LIGA PROGRAM
05.27., szombat:
16:00 HUN-GEO ffi
19:00 HUN-UKR női

05.28., vasárnap:
17:30 UKR-HUN női

06.10., szombat:
16:00 HUN-AUT ffi
19:00 HUN-FRA női

JEGYEK A VÁLOGATOTT MECCSEKRE:
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/roeplabda-arany-ezuest-europa-liga-erd-arena-610698/event.html