Kalotai Zsófia és a valóra vált álom

(Fotó: SzPortfotók/Szőcs Pál)

Válogatottunkban Soós Nikolett mellett egy másik újoncot is avattak a németországi túrán, Kalotai Zsófia személyében. A 19 éves center két éve a Gödöllő színeiben játszott kupadöntőt, majd Horváth András vezetőedzővel együtt egy éve igazolt Nyíregyházára, ahol két bronzéremmel lett gazdagabb a gyűjteménye. A válogatott behívóval viszont a legszebb álmai váltak valóra.

 

– Már az is nagy megtiszteltetés volt, hogy a bő, illetve a kiegészítő keretben benne volt a nevem. Aztán az edzőtábor kezdete előtti pénteken hívtak fel, hogy van-e valami programom a nyárra, mert ha nincs, akkor jönnöm kellene a teljes időszakra. Mit ne mondjak, leesett az állam, de mivel azóta a felnőtt válogatottság az álmom, mióta elkezdtem röplabdázni, habozás nélkül igent mondtam. Az utánpótlás válogatottakban szerepeltem már, sőt tagja voltam a tavalyi Európa-bajnokságon szereplő csapatnak is, de ez teljesen más…

 

A 191 centivel a keret legmagasabb, egyben legfiatalabb játékosának számító center gyorsan beilleszkedett a csapatba.

– Természetesen ismertem már mindenkit, még ha volt is olyan, akivel személyesen még nem találkoztam. Leidgeb Noémivel vagyok egy szobában, akivel Nyíregyházán is csapattársak voltunk. De a többi lány is nagyon rendes és segítőkész, úgyhogy remek a hangulat és nagyon jól érzem magam. A németek ellen pedig be is mutatkozhattam, az pedig külön öröm, hogy a második meccsen, a negyedik szettet sikerült megnyerni, ahol szinte végig a pályán voltam.

 

Kali azok közé a játékosok közé tartozik, akik nem utaztak tovább a válogatottal Szlovéniába.

– Villám Lilla, Szpin Reni és én a hétvégi, kaposvári juniordöntőre készülünk. Hétfőn viszont onnan megyünk majd tovább Eszékre, ahol a vb-selejtezőkön már bevethetőek leszünk. És aztán remélhetőleg júniusban folytatjuk a majd a felkészülést a World Grand Prix-ra és az Európa-bajnokságra. Az már tényleg álmaim netovábbja lenne, ha újoncként ezeken is szerepelhetnék.