Női NB II döntő: idegenben is nyert a Szeged

Vasárnap játszották le a női NB II döntőjének első mérkőzését, amelyen a nyugati aranyérmes Kispest SE a keleti első Vidux-Szegedi RSE csapatát fogadta. A találkozót a szegediek nyerték idegenben 3:2-re. A párharcnak az is tétje, hogy a győztes a Jászberénnyel, a vesztes pedig az Eötvös DSE-vel játszik osztályozót az NB I-be kerülésért a következő két hétvégén.

 

Női NB II döntő, 1. mérkőzés:
Kispest SE – Vidux-Szegedi RSE 2:3 (18, –20, 23, –13, –11)
Villányi út, 76 néző. V: Hanuska, Kiss N.
KISPEST: Béni, Kőszegi, Törköly, Lisztes, Bakai, Jakubicska. Csere: Horváth F., Karkusz (liberók), Rák, Földi, Nagy O., Pedranzini. Vezetőedző: Takács Gergely.
SZRSE: Lefforge, Kádár, Bálint, Kovács-Fiskus, Farkas, Horváth D. Csere: Kujundzic, Kiss N. (liberók), Fürdök. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.
Edzői értékelés
Milodanovics Andrea:
– Ma úgy indultunk neki az útnak, hogy lesz, aminek lennie kell. Csonka kerettel, az irányítóm liberót játszott, emellett 15 éves centerem volt a pályán. Érettségi miatt nem tudtunk kiállni tejes kerettel, de ennek ellenére annál nagyobb szívvel játszottunk! Büszke vagyok a lányokra mert megmutatják, hogy így is tudnak nyerni! Még nincs vége, várjuk a következő mérkőzést!

Már az első szettben is érződött a csapatok játékerejének kiegyenlítettsége, viszont az eredményen ez kevésbé mutatkozott: a hazaiak 25:18-ra kerekedtek felül. A következő játszmában azonban a szegedieknek sikerült fordítania az álláson: a kiélezett küzdelemben 25:20-ra sikerült nyerniük. A két csapat ezt követően is szinte végig fej-fej mellett haladt, sorra váltották egymást a bravúros megoldások. Ebben a szettben azonban végül a Kispest SE bizonyult jobbnak a végjátékban és szerezte meg a győztes pontot (25:23). A térfélcsere után viszont megváltozott a játék menete, a szegediek nem hagyták, hogy kicsússzon a kezükből az irányítás, fogadhatatlan támadásaikkal, erős nyitásaikkal ás kiváló mezőnymunkájukkal 12 pontos előnnyel kerültek ki győztesen a negyedik szettből (13:25). Ez a lendület az ötödik, mindent eldöntő játszmában is kitartott, ahol ugyancsak magabiztos győzelmet arattak, s ezzel előnyt szereztek a jövő vasárnapi visszavágóra (11:15).

VISSZAVÁGÓ:
Május 14., vasárnap
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Kispest SE