Százszázalékos UTE és Vasas – utánpótláskörkép

Bár egyes korosztályban még mindig vannak kérdőjelek, kettőben viszont már lezárultak a középszakasz küzdelmei és így már a csoportbeosztás is kialakult. Körképünkben négy korosztály – U13, U15, U17, U20 – első osztályú küzdelmeit vettük górcső alá.

 

A legkisebbeknél és a legnagyobbaknál azaz az U13-asoknál és az U20-asoknál már befejeződtek a középszakasz küzdelmei, ami nem csoda, hiszen a következő hétvégén előbbiek már a döntőben szerepelnek, őket pedig a következő hétvégén az utóbbiak követik. Az eddigi gyakorlattól eltérően a hatos döntők csoportjait nem sorsolják, hanem a középszakaszban elért helyezések alapján kerülnek besorolásra a csapatok: az 1., 4. és 5. helyezettek szerepelnek majd az A-csoportban, míg a 2., 3. és 6. a B-csoportban küzdenek majd a korosztályos finálékban.

Az U13-as fiúk döntőjét május 13-14-én rendezik Kecskeméten, s a házigazda KESI, a MAFC, a Pénzügyőr, a Szolnok és a Szeged mellett a Fino Kaposvár jutott be hatodikként a fináléba. A 7–9. helyért Dunaújvárosban küzd majd a házigazda DSE RA, a Kunhegyes SE és a MEAFC-Felsőzsolca.
Az Dunszt Ferenc fiú U13-as Mini bajnokság döntőjének csoportbeosztása
A-csoport:
KESI RA A, Szegedi RSE, Pénzügyőr SE Zöld
B-csoport: MAFC-NLG, Szolnoki Sportcentrum, Fino Kaposvár A

A lányoknál a Vasas Folyondár utcai csarnoka lesz a helyszíne a döntőnek. A Vasas – veretlenül –, a Nyíregyháza, a Békéscsaba és az UTE mellett végül a KESI, és jobb szettarányának köszönhetően a Delta jutott be a fináléba. A 7–9. helyért a Szamos utcában csap majd össze a házigazda MTK, a Gödöllő és a KASI.
Az Őryné Merő Nóra leány U13-as Mini bajnokság döntőjének csoportbeosztása
A-csoport:
Vasas SC U13 Piros, UTE U13 I osztály, KESI RA A
B-csoport: Nyíregyháza, BRSE-Fehér, Delta RSE

A legidősebbeknél, azaz az U20-asoknál május 19-21-én rendezik majd a döntőket, a fiúkét Dunakeszin. Náluk a KESI, a Kaposvár, a Szolnok és a Pénzügyőr mellett végül Dunaújváros és a Kazincbarcika lesz ott a fináléban. A 7–9. helyért az ÉDRA, a Dág és a Dunakanyar csatázik Lovasberényben.
A Dr. Tarnawa Ferdinánd fiú U20-as bajnokság döntőjének csoportbeosztása
A-csoport:
KESI RA A, Pénzügyőr SE, DSE RA
B-csoport: Szolnoki Sportcentrum, Fino Kaposvár, VRCK

A lányok döntőjét a budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban, rendezi majd a Budaörs, akik mellett a középszakaszban százszázalékos teljesítménnyel az UTE, valamint a Békéscsaba, a Gödöllő és az MTK mellett a Szent Benedek került még a legjobb hat közé. Az alsóházi összecsapásoknak, ahol a Szeged, a Nyíregyháza és a Vasas érdekelt, még nincs helyszíne.
Torma Ágnes leány U20-as bajnokság döntőjének csoportbeosztása
A-csoport:
UTE U20 lila, Gödöllői RC, MTK
B-csoport: Budaörsi DSE-Emericus, BRSE-Fehér, Szent Benedek RA

Az U15-ös gyermekbajnokságban, ahol május 26. és 28. között rendezik a finálékat, még hátravan egy forduló, azaz csapatonként két-két mérkőzés. A lányoknál a dr. Kotsis Attiláné bajnokság döntőjét az UTE Szilágyi utcai csarnokában, a fiúk Tatár Mihály bajnokságát pedig Dunakeszin rendezik.
Utóbbiaknál már biztos, hogy a KESI, a Pénzügyőr, a Szolnok, az ÉDRA és a Fino ott lesz a döntőben és jó esélye van erre a Kunhegyesnek is, akiket azonban matematikailag még a MEAFC-Miskolc utolérhet, ráadásul a két csapat éppen egymás ellen játszik majd a záró fordulóban, Kunhegyesen.
A lányoknál már megvan a legjobb hatos – Vasas Piros, Nyíregyháza, SZOSI, UTE U15 Lila, BRSE-Fehér, Gödöllői RC – köztük még a sorrend változhat.

Az U17-es, azaz a serdülő korosztály fináléjára kerül sor legkésőbb, június első hétvégéjén (2–4.). A fiúk Buzek László Országos Bajnokságának a Dág rendezésében Esztergom, a Szalayné Sebők Éva leány ob döntőjének pedig Békéscsaba ad majd otthont.
Előbbieknél még négy meccs vár a csapatokra, s az ÉDRA, a Szolnok és a Dág már biztos finalista, míg a GLP és az UNI-Győr biztosan nem. A lányoknak még egy fordulójuk, azaz két meccsük van hátra, de a Békéscsaba, a Vasas, a Szent Benedek, az UTE és a Nyíregyháza már delegálta magát a hatos döntőbe. Az utolsó helyért a Gödöllő és az MTK küzd, ráadásul egymás ellen is játszanak még, de az eredmények úgy is alakulhatnak, hogy végül a KESI lesz a nevető harmadik.

Az utánpótlásdöntők időpontjai és helyszínei:
U13-as döntő: május 13-14. Folyondár utca (lányok), Kecskemét (fiúk)
U20-as döntő: május 19-21. Budaörs (lányok), Dunakeszi (fiúk)
U15-as döntő: május 26-28. Újpest (lányok), Dunakeszi (fiúk)
U17-es döntő: június 2-4. Békéscsaba (lányok), Esztergom (fiúk)