Jannisz Atanaszopulosz: Hosszú találkozókra számítok…

Pénteken kezdetét veszi a női Extraliga fináléja a Swietelsky-Békéscsaba és a Vasas Óbuda között. A döntő előtt a Vasas szakvezetőjét, Jannisz Atanaszopulosz nyilatkozott honlapunknak.

– Hamarosan kezdődik a Swietelsky-Békéscsaba elleni Extraliga-finálé első mérkőzése. Hogy érzi, készen áll a csapata a döntőre?
– Az elmúlt két héten intenzív edzésekkel készültünk, már teljes mértékben a Békéscsabára koncentrálva. Azon dolgoztunk, hogy minél jobb állapotban legyünk és minél tökéletesebben röplabdázzunk a döntőben, nagyon várjuk már, hogy pénteken a szurkolóink előtt elkezdjük a döntőt.

– Bár a szezon java még csak most következik, a csapat szép sikereket ért el már eddig is. Hogy értékeli együttese eddigi teljesítményét?
– A bajnokság lényege csak most kezdődik, és ez még akkor is igaz, ha a szezon eddigi szakaszában nagyszerű eredményeket értünk el és hihetetlen tapasztalatokat szereztünk. Sikerült megédenünk a címünket a Magyar Kupában, ami az idény előtt egy fontos cél volt, a Bajnokok Ligájában pedig elértük a csoportkört, ahol Európa és a világ legjobb csapatai ellen nagyszerű mérkőzéseket játszhattunk. A döntőben szeretnénk mindent kiadni magunkból, ami még bennünk van, mert enélkül biztosan nem fogunk tudni nyerni.

– Legutoljára a Magyar Kupa döntőjében találkozott a két csapat, ahol egy végletekig kiélezett találkozón győzött a Vasas Óbuda. Mire számít a döntőben?
– Szinte megtippelhetetlen, mit hoznak majd a Békéscsaba elleni mérkőzések, mivel két, szinte egyforma csapatról beszélünk. Hosszú találkozókra számítok ezúttal is, ahol a koncentráció mellett ismét fontos lesz, hogy kontrolláljuk az érzelmeinket. Nem szabad, hogy bármi is elvonja a figyelmünket, és fontos lesz, hogy a nehéz pillanatokban is nyugodtak maradjunk. A fókuszáltságnak kulcsszerepe lesz, és ha elhúzódik a döntő, a jobb fizikai állapot is előtérbe kerül majd. Nyilvánvalóan a szerencsére is szükség lesz, mivel két remek csapat találkozik, bízom abban, hogy a finálé ismét jó reklámja lesz a magyar röplabdának.

 

HETI PROGRAM:
Április 28., péntek
17:00 Kaposvári NRC – Újpesti TE (női Extraliga, az 5. helyért, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
17:30 Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga-döntő, 1. mérkőzés); Tv: M4 Sport

Április 29., szombat
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Szent Benedek RA (női Extraliga, a 3. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MTK Budapest – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga, a 7. helyért, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv