Hajósék játszmát nyertek Brazíliában, Petik és Dóczi továbbjutott Tahitin

Ezekben a napokban két férfipárosunk is nemzetközi világranglista-pontszerző versenyen szerepel a világ különböző pontjain. Hajós Artúr és Stréli Bence Brazíliában, míg Dóczi Domonkos és Petik Csanád Tahitin lépett homokra.

 

Játszmagyőzelem a tavalyi dubai Challenge-verseny aranyérmese ellen

Hajós Artúr és Stréli Bence március 20. óta Brazíliában edzőtáborozik, ennek részeként részt vettek az Itapemában zajló Beach Pro Tour Challenge verseny selejtezőjében, ahol ugyanazzal a Benesh/Partain amerikai párossal kellett megküzdeniük, akikkel tavaly novemberben Dubaiban is játszottak (akkor az amerikai páros a selejtezőből indulva végül a versenyt is megnyerte).

Éppen ezért tekinthető jó jelnek, hogy Hajósék az első szettet ezúttal fölényesen, 21:11-re nyerték! A 2. játszmában is sokáig a magyar kettős vezetett, ám a játszma véghajrájában egyenlítettek, majd fordítottak az amerikaiak s végül meg is nyerték azt 21:19-re. A döntő szettben jobban kezdett a Benesh/Partain páros, s a játszma közepén több sikeres blokkjuknak köszönhetően 3-4 pontos előnyre tettek szert, melyet már nem is engedtek ki a kezükből (15:8). Ezzel Artúr és Bence a 33. helyen végzett a versenyen.

Az amerikai ellenfél a következő körben az olimpiai bajnok Alison Ceruttival és új párjával, Oscar Brandaoval mérkőzött meg a főtáblára jutásért és nyert 3 játszmában – ez is jó példája annak, hogy ebben a mezőnyben a selejtező is erős és nincsenek könnyű ellenfelek. A magyar fiúk játszmagyőzelme annak a jele, hogy jó úton járnak.)

 

Nyolcaddöntőben a Petik/Dóczi páros!

Petik Csanád és Dóczi Domonkos egy Tahitin megrendezett Future tornán vesz részt. A rajt jól sikerült, hisz tovább jutottak főtáblán a csoportkörből. Az első meccsen kissé megilletődve kezdtek, ami érthető, hiszen ez életük első komoly külföldi felnőtt eseménye. Ellenfelük, az amerikai Urrutia/Satterfield páros ezt rutinosan ki is használta és az első szettet 21:16-ra hozták. A másodikban már felvették a ritmust a srácok és végig fej-fej mellett haladtak. A végjáték sajnos ismét az ellenfélé volt (19:21)

Második csoportmérkőzésüket a francia színekben induló Ariitai/Vaki páros ellen játszották. Végig fegyelmezett játékkal magabiztos győzelmet arattak (21:11, 21:12). Keresztjátékban ismét egy szép feladatot kaptak: a szintén Amerikából érkező Roberts/Lorentz párossal kell megküzdeniük a legjobb 8 közé jutásért, hazai idő szerint szombat hajnalban 2:00 órakor.

A fiúk utazását klubjuk, az SRSE és az MRSZ támogatása mellett a SEAT Magyarország támogatta.