U19-es vb: két afrikai, két dél-amerikai és egy ázsiai csapat a csoportunkban

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű leány U19-es világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor csapata rendezőként az A-csoportba került, s Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

 

A csoportbeosztás:
A-csoport: Magyarország, Argentína, Egyiptom, Kamerun, Kína, Chile
B-csoport: Horvátország, Törökország, Dominika, Puerto Rico, Nigéria, Németország
C-csoport: Olaszország, Brazília, Thaiföld, Peru, Kanada, Bulgária
D-csoport: Egyesült Államok, Szerbia, Lengyelország, Mexikó, Japán, Dél-Korea

Az A- és a C-csoport mérkőzéseit Szegeden, az új Pick Arénában rendezik, míg a B- és a D-csoport meccsei Eszéken lesznek.

 

A mieink szempontjából ránézésre egész barátságos a csoportbeosztás, hiszen két afrikai csapat is ebbe a hatosba került, és azért a chilei röplabda sem számít világverőnek, de persze senkit sem szabad alábecsülni. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a két legnagyobb falat várhatóan Argentína és Kína lesz.

Hasonlóan vélekedett erről Kőnig Gábor, az U19-es válogatott szövetségi edzője is: „Kínát nyilvánvalóan nem kell bemutatni, a két dél-amerikai válogatottól pedig egy temperamentumos, de kevésbé technikás játékot várok. Az afrikai csapatok esetében sötétben tapogatózunk, de azért őket illene legyőzni. Összességében úgy gondolom, hogy ezúttal Fortuna velünk volt, s a csoport első felében kellene végeznünk.”

Amint azt a szakember elmondta, a felkészülés június 18-án kezdődik egy huszonegynéhány fős kerettel, s ez a létszám csökken majd a vb augusztus 1-i kezdetéig 12 főre. Az biztos, hogy egy MEVZA-tornán is részt vesz majd a válogatott, amely remek felkészülés lesz majd a világbajnokságra.