A döntő szettben nyert a Fatum és az SZBRA, de micsoda különbség

Három negyeddöntőt játszottak le szerdán a női Extraligában. A Swietelsky-Békéscsaba harmadszor is magabiztosan győzte le a MÁV Előre-ST: Solart, a Szenr Benedek RA viszont alaposan megizzadt az UTE ellen, azonban 5. játszmás sikerük nekik is az elődöntőbe jutást jelentette. A Fatum-Nyíregyháza viszont csak az 5. játszmában tudta érvényesíteni pályaelőnyét, így 2–1-es vezetésről várják a szombati, kaposvári 4. mérkőzést.

 

Női Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre-ST. Solar 3:0 (18, 17, 14)
Békéscsaba, 900 néző. V: Halász E., Barabás.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 15, Bodnár 8, Drpa 4, Glemboczki 9, Pintér 5, Bagyinka 2. Csere: Kertész (liberó), Karhu, Aktas 13, Olijnyik 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV:
Narancsics 3, Ertz 13, Szabó L. 5, Tóth J. 10, Kiss L., Gilfillan 3. Csere: Kovács E. (liberó), Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– Az eredménynek nagyon örülünk, hiszen három nyert mérkőzéssel bejutottunk a magyar bajnokság elődöntőjébe. Sajnálom, hogy ellenfelünk legjobb játékosa megsérült, ez felborította az előzetes terveket mindkét oldalon. Tudtam egy kicsit rotálni, ami fontos volt, és azt gondolom, Kertész Petra meghálálta a bizalmat. Lia Moshernek is nagyon örültem a párharc során nyújtott teljesítménye miatt, és Viktorija Olijnyik is játszhatott egy egész szettet, ami szintén fontos. Kipróbáltunk egy új felállást is Marta Drpa nélkül, ami a B terv, vagy inkább legrosszabb verzió, de élesben ezt is kell tudni alkalmazni. Hasznos volt ez a találkozó, ellenfelünknek pedig sok sikert kívánunk a továbbiakban!
Nagy Fanni: – Sajnos egy sérülés miatt felforgatott felállásban léptünk ma pályára, de úgy gondolom, hogy így is megpróbálták a lányok a maximumot nyújtani. Ma ez ennyire volt elég, de a küzdéssel és az akarattal nem volt gond, és erre tudunk a jövőben építeni. Sok sikert kívánunk a Békéscsabának a legjobb 4 között.
A párharc végeredménye: 3–0 a Swietelsky-Békéscsaba javára.

Szent Benedek RA – Újpesti TE 3:2 (22, –19, 21, –21, 9)
Balatonfüred, 175 néző. V: Tillmann, Kiss Z.
SZBRA: Jankovics 5, Orosz 3, Mihalewicz 1, Pérez Ramos 20, Nacsa-Pekárik 11, Bosnyakova 8. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Herbin-Baker 6, Sztijepics 14, Koleva 7, Vacsi 5. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
UTE: Hiruela 11, Kilyénfalvi 11, Kindelan 19, Tarin 17, Ambrosio 8, Boskó 4. Csere: Baksa (liberó), Sziládi 2, Woock, Németh H. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Krisztian Mihajlov:
– Nagy showt láthatták ma a nézők. Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett belőle. Gratuláció illeti az UTE csapatát, nagyon jól játszottak ma, kiemelkedőt nyújtottak a blokkolásban és a védelemben is. Nehezen szereztünk pontokat, főleg kidolgozott helyzetekből sikerült ma. Ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy a végsőkig küzdöttünk és bejutottunk az elődöntőbe.
Horváth András: – Ebbe a mérkőzésbe úgy érkeztünk bele, ahogyan kell. Agresszívak voltunk sok esetben és a hibaszámunk is viszonylag alacsony volt. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült győztesen elhagynunk ma a pályát, de mindent megtettünk érte. Szeretném kiemelni, hogy ma mindenki beletette szívét lelkét ebbe a találkozóba, pályán, vagy azon kívül mindenki egy csapatként lélegzett és dolgozott. Ehhez gratulálok, most pedig megyünk tovább. Köszönjük mindenkinek a bíztató szavakat, várjuk a következő ellenfelünket.
A párharc végeredménye: 3–0 a Szent Benedek RA javára.

Fatum-Nyíregyháza – Kaposvári NRC 3:2 (25, 17, –19, –23, 10)
Nyíregyháza, 272 néző. V: Jámbor, Szabó P.
FATUM: Leban 16, Lászlop 8, Jurdza 26, Bjelova 8, Cepni 14, Cicic 4. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Tomas Varga.
KNRC: Szedmák 21, Bodovics 5, Ubavics 21, Godó 14, Gyimes 8, Maggioni 6. Csere: Radnai Lili (liberó), Renko. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Edzői értékelés
Tomas Varga:
– A győzelem itthon van, az, hogy most 5 szettet kellett játszani vagy 3-at lényegtelen. Örülök neki, hogy fontos pillanatokban a csapat váltani tudott, ez volt az, ami hiányzott az előző mérkőzésen. Minden megpróbálunk, hogy szombaton lezárjuk a negyeddöntő sorozatunkat, de tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz.
Vincent Lacombe: – Az, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe 2:0-ról, nagyon sok energiát kivett a csapatból. Egy ötszettes meccs végén nehéz jó döntéseket hozni, de most nincs más választásunk, mint Kaposváron nyerni, és kontrollálni a párharc hátralevő részét.
A párharc állása: 2–1 a Fatum-Nyíregyháza javára.

 

HETI PROGRAM:
Március 30., csütörtök
19:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv

Április 1., szombat
16:00 SZBRA – Békéscsabai RSE (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
18:00 Kaposvári NRC – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 TFSE – UTE U21 (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – Vasas SC (női NB I)
18:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – Jászberény VT (női NB I)

Április 2., vasárnap
16:30 Pénzügyőr – Fino Kaposvár (férfi Extraliga-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
19:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I elődöntő, 1. mérkőzés