Hazai sikerek a női negyeddöntők első meccsein

Nem borult a papírforma a női Extraliga negyeddöntőinek első mérkőzésein: az alapszakaszgyőztes Vasas Óbuda, a második Swietelsky-Békéscsaba és a harmadik Szent Benedek is 3:0-ra nyert az MTK, a MÁV Előre-ST. Solar és az UTE ellen.

 

Női Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre-ST. Solar 3:0 (16, 20, 18)
Békéscsaba, 750 néző. V: Horváth M., Tillmann.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 13, Mosher 12, Drpa 17, Glemboczki 10, Pintér 6, Bagyinka 3. Csere: Kertész (liberó), Karhu 3, Olijnyik, Bodnár. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV:
Narancsics 1, Ertz 11, Csabai 1, Dvoracek 16, Tóth J. 8, Szabó L. 5. Csere: Kovács E. (liberó), Kiss L., Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– Sok hibával kezdtünk, különösen nyitásban, de aztán helyreállt a rend. Volt egy hosszabb játékmegszakítás is, de ez sem nyomta rá a bélyegét a csapat teljesítményére. Nem sziporkáztunk, nehéz meccs volt, az volt a fontos, hogy a lehető legkevesebb ki nem kényszerített hibával játsszunk, és hogy például Lia Moshert tudjuk integrálni a játékba. Úgy gondolom, hogy ez jól sikerült, megérdemli a dicséretet, remekül játszott véleményem szerint. Szeretnénk a lehető leghamarabb lezárni ezt a párharcot.
Nagy Fanni: – A vereség ellenére úgy gondolom, hogy látszik a fejlődés a lányokon. Megpróbáltuk a maximumot kihozni a játékunkból, ami ma a Békéscsaba ellen ennyire volt elég. Várjuk a vasárnapi második összecsapást, amin próbáljuk még több apróbb hibánkat kijavítani.
A párharc állása: 1–0 a Swietelsky-Békéscsaba javára.

Szent Benedek RA – Újpesti TE 3:0 (27, 16, 18)
Balatonfüred, 182 néző. V: Bátkai-Katona, Varjasi.
SZBRA: Koleva 14, Vacsi 6, Bosnyakova 15, Pérez Ramos 11, Orosz 7, Michalewicz 5. Csere: Fáth (liberó), Dimitrics. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
UTE:Hiruela 13, Kilyénfalvi 9, Kindelan 16, Tarin 2, Ambrosio 2, Goodwin 2. Csere:Baksa (liberó), Sziládi 1, Németh H., Woock 2, Sztojanovics. Vezetőedző:Horváth András.
Edzői értékelés
Krisztian Mihajlov:
– Először is gratulálni szeretnék mindenkinek a rájátszás első győzelméhez. Az első szett szoros és nehéz volt, három hét után nehezen rázódtunk bele a játékba, de utána át tudtuk venni az irányítást. A második szettől kezdve sokkal jobban koncentráltunk, pontosabb volt a játékunk és ez meghozta a sikert. Kevés időnk van a vasárnapi meccsig, nincs idő pihenni, nehéz mérkőzésre készülünk vasárnap.
Horváth András: – Az első játszma szoros volt, szépen visszajöttünk, két szettlabdánk is volt. Ezekkel a lehetőségekkel lehetett és kellett volna élnünk. Az első játszma végjátéka viszont rányomta a meccs hátralevő részére a bélyeget. Küzdöttünk, sajnos voltak hiányzóink, illetve olyan játékosaink, akik még nem tudtak teljes értékű teljesítményt mutatni. Vasárnapra, a sorozat második mérkőzésére viszont úgy néz ki, hogy teljesebb kerettel tudunk kiállni.
A párharc állása: 1–0 a Szent Benedek RA javára.

Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:0 (13, 14, 21)
Folyondár utca, 113 néző. V: Árpás, Adler.
VASAS: Fricová 10, Papp 9, Vezsenyi 12, Bojko 13, Abdulazimova 12, Fábián. Csere: Szalai (liberó), Bannister 1. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
MTK:
Szabó L. 3, Garai 2, Aszonja 13, Tatár 2, Costa 3, Berkó. Csere: Divényi, Weidemann (liberó), 3. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz:
– Voltak betegeink a kupadöntő óta, de örülök, hogy akik ma megkapták a lehetőséget a bizonyításra, éltek vele. Az MTK jó csapat, erre fel is hívtam a játékosok figyelmét, örülök, hogy a kisebb hibákat leszámítva meggyőző sikert arattunk és végig koncentráltan röplabdáztunk. Összesítésben ugyanakkor még csak 1-0 van, készülünk a hétfői második találkozóra.
Leiszt Máté: – Magabiztosan és jó ritmusban kezdtünk, de az első szett felénél elillant ez a jó teljesítmény, előjöttek az automatizmusok, amikkel nem voltunk sikeresek. A harmadik szettben visszataláltunk önmagunkhoz, a végén viszont a Vasas türelmesebb volt, amivel lezárta a meccset.
A párharc állása: 1–0 a Vasas javára.

 

HETI PROGRAM:
Március 25., szombat
17:00 Jászberény VT – Vasas SC (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Békéscsabai RSE (női NB I)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – BVSC-Zugló (NB I)
19:00 Budaörsi DSE-Emericus – TFSE (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)

Március 26., vasárnap
13:00 UTE U21 – SZBRA (női NB I)
14:30 Kaposvári NRC – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
18:00 MÁV Előre-ST. Solar – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Újpesti TE – Szent Benedek RA (női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: M4 Sport