A ráadásban vigasztalódott női válogatottunk

Németországi túrájának második mérkőzésén is 3:1-es vereséget szenvedett női röplabda-válogatottunk. A dolog szépséghibája, hogy ezúttal nem az első, hanem a negyedik játszmát nyerték a mieink, azaz ha nem felkészülési mérkőzésről lett volna szó, már befejeződött volna a találkozó. Így viszont egy szép befejezésnek örülhettünk.

 

NŐI VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, OLDENBURG (NÉMETORSZÁG)
Németország – Magyarország 3:1 (13, 10, 15, –28)
Németország: Hanke 2, Brinker 12, Geertirs 9, Pettke 9, Lippmann 15, Schölzel 6. Csere: Dürr, Pogány (liberók), Kemmsies 4, Poll, Kauffedt 2, Wrezniok, Stigrot 4, Grózer 9, Möllers, Grosser 3, Wezorke 1, Schwertmann 3. Szövetségi kapitány: Felix Koslowski.
Magyarország: Kötél Zs. 1, Dékány 2, Dobi 6, Soós 4, Szakmáry 4, Nagy E. 2. Csere: Kötél D., Szpin (liberók), Liliom 6, Bleicher, Kalotai 5, Pallag 7, Leidgeb 3, Villám 8. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 8:4, 16:9, 21:12, 24:13. II. játszma: 5:2, 6:6, 8:6, 12:8, 16:9, 23:9. III. játszma: 2:3, 4:3, 4:7, 8:7, 13:7, 16:9, 20:15, 24:15. IV. játszma: 2:2, 8:4, 12:5, 16:9, 19:17, 22:18, 22:20, 24:23, 24:25, 27:26, 27:28.

 

Ezúttal nem kezdte jól a mérkőzést a válogatott. a németek – akiknek keretében olyan játékosok is szerepeltek, mint Grózer Dóra, vagy Pogány Anna – sajnos úgy szaladtak át a mieinken, mint kés a vajon. Ezúttal nem volt meg a csapatban az a tűz, mint két nappal korábban, hiába állt be feladni Bleicher Réka, elég sima lett a szett (25:13).

Attól féltünk, hogy ez a második szettben is folytatódni fog, de 5:2 után sikerült még egyenlíteni. Sajnos ezt követően megint elhúztak a házigazdák, a második szünetben már hét pont volt a különbség, s aztán sorozatban hét pontot csináltak a németek, így végül ez a szett még simább lett, mint az első (25:10).

Alberto Salamoni folyamatosan cserélgette a játékosokat: Dékány Bernadett, Bleicher Réka és Kalotai Zsófia is játéklehetőséghez jutott, a harmadik játszmában pedig Pallag Ágnes kezdett. Talán ennek is köszönhető volt, de a harmadik felvonás elején rendre a mieink vezettek, az első technikai szünet előtt pedig hárommal is Liliom Rita nyitásainak köszönhetően. Azonban ezután sorozatban nyolc pontot szereztek a hazaiak, és állva hagyták a mieinket.       Ez a megingás sajnos el is döntötte a játszma kimenetelét, de még mindig ez volt a legszorosabb szett, még ha végül ez is 25:15 lett.

Mivel felkészülési találkozóról van szó, ezért a csapatok játszottak egy ráadás játszmát is a kilátogató négyezer néző és a mi legnagyobb örömünkre. Merthogy ezúttal csak a forgatókönyv eleje hasonlított az előző játszmákéhoz. Hiába vezettek ugyanis hét ponttal a második szünetben, a pihenőt követően a mieink elkapták a fonalat, s előbb két pontra zárkóztak fel, majd 23:23-nál egyenlítettek is. Az első szettlabda így is a németeké volt, ám ezt hárítottuk, s azonnal fordítottunk is. Ezt követően kettőt mi is elhibáztunk, majd megint a németek előtt volt lehetőség. Bár a játékvezető elsőre meg is ítélt nekik egy olyan ütést, ami antennán kívülről érkezett, ám a német kapitány is jelezte, hogy nem volt szabályos a pont. Így végül folytatódott a találkozó, s a mieink megint fordítottak, s ezúttal másodjára már nem hibáztak (28:30).

Alberto Salomoni: – Sajnos nem úgy játszottunk, ahogy Münsterben, a játék felépítésével voltak problémák, a nyitásfogadással, és a támadásokkal. De ezek mégiscsak barátságos meccsek, amik arra szolgálnak, hogy kipróbálhassunk bizonyos dolgokat, információkat szerezzünk a legjobb felállásról. A negyedik szettben a fiataloknak adtam bizalmat, akik éltek is a lehetőséggel. Nem örülök annak, hogy az első három játszmában csak 15 pont körül végeztünk, de ez mostantól már a múlt. Jövő héten, Szlovéniában újabb barátságos mérkőzéseken teszteljük majd tovább a csapatot, ahol mindenki lehetőséget fog kapni. Ott azonban már el fog dőlni, hogy elsősorban kikre számítunk a vb-selejtezőkön, a kezdőcsapatban.