Nem lesz címvédés a lányoknál az OIB-n

A fiúknál a címvédő Kaposvár és a Kecskemét, a lányoknál a Békéscsaba és a Vasas játssza vasárnap a döntőt Nyíregyházán, az Országos Ifjúsági Bajnokságon. Utóbbiaknál a tavalyi aranyérmes Gödöllő az elődöntőben, az ötödik szettben maradt alul a BRSE-vel szemben.

 

A lányoknál a házigazda nyíregyháziak nagyon simán legyőzték az MTK-t a nap nyitómeccsén, annál izgalmasabb volt a címvédő Gödöllő és az UTE csatája. A lilák teljesítményén nem látszott feladójuk, a pénteken megsérült Juraszik Patrícia hiánya: az első játszmában 20:24-ről fordítottak, majd 2:1 után kiharcolták a döntő szettet, s ott is csak minimális vereséget szenvedtek a feszült találkozón. A hangulatot jól jellemzi, hogy a gödöllőieknél Szabados István edző kapott pirosat, míg az UTE-nál a meccs után Császár Norina piros-sárgát.

Az öt szett azonban sokat kivett a gödöllőiekből, akik a BRSE elleni elődöntőben ugyan fordítottak 0:1-ről, ám a második ötödik szettjüket már elvesztették, ugyancsak 15:13-ra. Így az is eldőlt, hogy nem lesz címvédés a lányoknál. A békéscsabaiak ellenfele az a Vasas lesz, amely ugyanolyan simán verte 3:0-ra a hazai nyíregyházát, mint előtte ők az MTK-t. A piros-kékeknek még az sem ártott meg, hogy kiújult egyik kulcsemberük, Kiss Gréta bokasérülése.

Ami a lányoknál senkinek nem jött össze, az a fiúknál a Kaposvárnak igen: a somogyiak a középdöntő után az elődöntőt is megnyerték, és így ők megvédhetik címüket. Előbb a MAFC-Felsővárost győzték le 3:0-ra, majd az elődöntőben, a tavalyi finálé visszavágóján a Dunaferrt is ugyanilyen arányban. A meccs egyik érdekessége, hogy a tavaly még az újvárosiakat erősítette, de ma már a kaposváriakkal felnőtt bajnok Kalmár Ákos volt a meccs egyik legjobbja.

Ellenfelük a Kecskemét lesz, amely az elődöntőben a Szolnokot győzte le ugyancsak három játszmában (a fiúknál mind a négy szombati meccsen ez az eredmény született). A két döntős csapat pénteken is megmérkőzött egymással, s akkor a kecskemétiek szoros meccsen 3:1-re nyertek. A kérdés: ismétli-e magát a történelem a vasárnapi fináléban?

 

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG
Fiúk, középdöntő:

Kaposvári Röplabda Akadémia – MAFC-Felsőváros 3:0 (16, 13, 11)
Szolnoki Főiskola RKSI – Pénzügyőr SE 3:0 (17, 19, 20)
Elődöntő:
Kaposvári Röplabda Akadémia – Dunaferr SE 3:0 (20, 19, 16)
HÉP-Kecskeméti RC – Szolnoki Főiskola RKSI 3:0 (15, 23, 18)
Lányok, középdöntő:
Nyíregyháza – MTK Budapest 3:0 (13, 11, 17)
Penta Gödöllői RC – UTE 3:2 (–25, 14, 17, –17, 13)
Elődöntő:
Vasas Óbuda – Nyíregyháza 3:0 (15, 15, 8)
Békéscsabai RSE – Penta Gödöllői RC 3:2 (17, –18, –22, 13, 13)

A VASÁRNAPI PROGRAM:
09:00 UTE – MTK (lányok)
09:00 MAFC-Felsőváros – Pénzügyőr (fiúk)
11:00 Nyíregyháza – Penta Gödöllő (lányok)
11:00 Dunaferr – Szolnok (fiúk)
13:00 Békéscsaba – Vasas (lányok)
13:00 Fino Kaposvár – HÉP-Kecskemét (fiúk)