Székely Péter Trevisz: A fegyelmezett játék, a csapategység és a jó hangulat az erősségünk

A Pénzügyőrnél nagy hangsúlyt fektetnek az ifjú tehetségek folyamatos beépítésére a felnőtt keretbe. Székely Péter Trevisz (18) pályafutása is ebbe a koncepcióba illik. A fiatal szélsőütő – aki anno még centerként kezdte – viszonylag későn, 12 évesen került kapcsolatba a röplabdával, előtte huzamosabb ideig a judo volt a meghatározó sportág az életében, de kipróbálta az atlétikát, a focit és a kosarat is.

 

„Ez az első szezonom a felnőttek között, amit nagy megtiszteltetésnek érzek. Könnyen ment a beilleszkedés, a csapattársak nagyon kedvesek voltak velem az elejétől, szakmailag pedig már most sokat köszönhetek Jókay Zoltán vezetőedzőnek” – nyilatkozta honlapunknak Trevisz.

A PSE címvédőként jutott a Magyar Kupa idei kiírásának döntőjébe, a Dág és a MÁV Előre legyőzése után a Kecskemét elleni elődöntő hozta a legszorosabb párharcot: “Magabiztosan jutottunk el idáig, de nem gondolnám, hogy az út sima volt. Mindenki a bajnokot akarja legyőzni, ezért minden mérkőzésen fegyelmezett játékra volt szükség, úgy gondolom ez az egyik erősségünk a csapategység és a jó hangulat mellett.”

14 évesen kapta meg első válogatott behívóját, azóta folyamatosan stabil korosztályos kerettag.

“Szeretnék meghatározó játékos lenni az Extraligában, bajnoki döntőkben kezdőként szerepelni és fontos mérkőzéseket eldönteni” – zárta gondolatait jövőbeni céljairól.

 

DRK Magyar Kupa Döntő 2023
Jegyek
https://www.eventim.hu/…/drk-roeplabda…/event.html

A KUPADÖNTŐ PROGRAMJA:
Március 11., szombat
16:00 GreenPlan-VRCK – Kecskeméti RC (DRK férfi Magyar Kupa-bronzmérkőzés); Tv: m4sport.hu
19:00 Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE (DRK férfi Magyar Kupa-döntő); Tv: M4 Sport+

Március 12., vasárnap
16:45 Fatum-Nyíregyháza – Kaposvári NRC (DRK női Magyar Kupa-bronzmérkőzés); Tv: m4sport.hu
19:45 Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda (DRK női Magyar Kupa-döntő); Tv: M4 Sport+