Közgyűlés: óriási lehetőség a TAO a magyar röplabdának – VIDEÓ

A következő hetekben tárgyalja a parlament a TAO-törvényt, s június közepéig, a nyári ülésszak végéig végszavazás várható. A szövetség már hónapokkal ezelőtt megkezdte a felkészülést a TAO adta lehetőségekre, ugyanis szeretné a sportágat, a klubokat helyzetbe hozni a támogatás benyújtására. Minderről bővebben Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke nyilatkozott honlapunknak a szövetség szombati közgyűlése alkalmával.

 

Sikeres szezont zárt a magyar röplabda. A szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt a magyar női válogatott sikereiről, a Linamar-Békéscsaba nemzetközi meneteléséről, a rekordbajnok kaposvári és a kupagyőztes szolnoki férfi csapatról, valamint az egyre népszerűbb strandröplabda és az utánpótlás szakágról is beszélt.

 

Rengeteg újdonság lesz 2017-ben a strandröplabdázóknál. Az utánpótlás korosztálynak a magyar bajnokikon kívül Magyar Kupa-sorozatot is rendeznek, a felnőtteknél minden fordulóban – Tatán, Nyíregyházán, Dunaújvárosban és Budapesten is – lesz pénzdíjazás, és a nyár kiemelkedő sporteseményeként – a CEV égisze alatt – rangos tornát rendez Siófok is. A részletekről az MRSZ Strand- és Szabadidős Röplabda Bizottságának elnökét, dr. Bánki Ágnest kérdeztük.

 

Az MRSZ éves közgyűléséről többek között az MTVA munkatársai is forgattak, s már a szombat déli hírekben egy híradós anyagot is láthattak a nézők a rendezvényről.