Biztató kezdet, tanulságos mérkőzés Németországban

19.05.2017, Sporthalle Berg Fidel, Muenster Volleyball, Länderspiel / Laenderspiel, Deutschland vs. Ungarn Foto: Conny Kurth / www.kurth-media.de

Csaknem kétórás találkozó végén szenvedett 3:1 arányú vereséget a magyar női röplabda válogatott Németország csapatától a Münsterben rendezett előkészületi mérkőzésen. Ez volt Alberto Salomoni szövetségi kapitány együttesének bemutatkozó találkozója. A két válogatott vasárnap újra megmérkőzik majd egymással.

Az előttünk álló hónapok nagy feladatira készülő magyar együttes tagjai a jól sikerült, tíznapos érdi edzőtábor után csütörtökön utaztak el Németországba, az idei első külföldi edzőtáborba, és pénteken este le is játszották első felkészülési mérkőzésüket. Alberto Salomoni szövetségi kapitány csapatában Dobi Edina és Pallag Ágnes sem lépett pályára kisebb sérülés miatt, és Villám Lilla is kihagyta az összecsapást. Egyik centerként Leidgeb Noémi kezdett, és a mérkőzésen újoncként bemutatkozott Kalotai Zsófia is.
A mérkőzés elején egyből elhúztak a németek, de a mieink a második technikai szünetre felzárkóztak, 20 fölött pedig át is vették a vezetést. A lányok a végén megtartották előnyüket, és megnyerték a szettet. Ebben a szakaszban nagyon tetszetősen játszott a csapat. A második játszma az elsőhöz hasonlóan alakult: szoros volt a küzdelem, a végén azonban ezúttal a németek kerekedtek felül. A folytatásban érezhetően fáradtabbak voltak a magyarok, és innen már a hazaiak egyszer sem engedték ki a vezetést a kezükből. A mérkőzés nagyon jó hangulatban telt volt, hiszen telt ház, mintegy kétezer néző előtt küzdött meg egymással a két együttes. A meccs legeredményesebb játékosa a 26 pontig jutó Szakmáry Gréta volt.

A két válogatott vasárnap 16 órától, Oldenburgban ismét összeméri egymással az erejét.
Németország – Magyarország 3:1 (-21, 19, 20, 17)

Münster, 2000 néző. V.: Schneider, Müller.

Németország: Hanke 1, Brinker 1, Schwertmann 7, Lippmann 9, Geerties 13, Pettke 12. Csere: Duer (liberó), Pogany (liberó), Kemmsies 1, Stigrot 9, Drewniok, Moellers 4, Grozer 4, Grosser 1, Wezorke 4. Szövetségi kapitány: Felix Koslowski.

Magyarország: Kötél Zs. 1, Liliom 8, Nagy E. 2, Soós N. 12, Szakmáry 26, Leidgeb 4. Csere: Szpin (liberó), Dékány, Bleicher R. 2, Kalotai 1. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.

Alberto Salomoni: Jó kezdés volt! Magas szintű játékot játszottunk az első és a második szettben, majd utána kijött a német csapat technikai fölénye. Sok információt le tudtunk szűrni a mérkőzésből. Sokat kell dolgoznunk, főleg technikailag, de tíz nap közös munka után már mutattunk olyan jeleket, amikkel versenyképesek lehetünk a nyáron. A lényeg most az lesz, hogy megtaláljuk az állandóságot a csapatban.