OIB: Szedmák Réka a végső győzelmet akarja – VIDEÓ

Talán honlapunknak nyilatkozott utoljára Vasas-mezben Szedmák Réka, aki a napokban írt alá a bajnoki címvédő Linamar-BRSE együtteséhez. A fiatal tehetséget a nyíregyházi országos ifjúsági kupán szólaltattuk meg. Elmondása szerint, a Vasasnak minden esélye megvan a lehető legjobb eredmény elérésére a korosztályos tornán.

A Vasas egyébként esélyeshez méltóan szerepelt már az első játéknapon is, a „B” csoportban simán végzett az élen a címvédő Gödöllői RC és az MTK előtt. A piros-kékeknél ráadásul Kiss Gréta csak szombaton csatlakozik a kerethez. Az „A” csoportban a Békéscsaba végzett az első helyen csoportjában a házigazda Nyíregyháza előtt. Mindkét együttes hozta a kötelezőt az UTE ellen (a lilák sajnos az első számú feladójukat, Juraszik Patríciát elveszítették a nyitó meccs második szettjében, így nehéz helyzetbe kerültek), majd az egymás elleni derbin, végletekig kiélezett ötszettes dráma után, 3:2-es csabai siker született.
A fiúknál az „A” jelű kvartettben a Kecskemét, a „B” jelűben pedig a Dunaferr lett az első, így ők lesznek a szombati erőnyerők. Szombaton már a középdöntőkkel folytatódnak a küzdelmek, majd délután az elődöntők következnek.
Eredmények, lányok. A csoport: 1.Békéscsabai RSE, 2. Nyíregyháza, 3. UTE
B csoport: 1. Vasas Óbuda, 2. Penta-Gödöllői RC, 3. MTK
A középdöntők párosításai. 10 óra: Nyíregyháza – MTK; 12 óra: Penta-Gödöllői RC – UTE
Fiúk: A csoport: 1. HÉP-Kecskeméti RC, 2. Kaposvári Röplabda Akadémia, 3. Pénzügyőr SE
B csoport: 1. Dunaferr SE, 2. Szolnoki Főiskola RKSI, 3. MAFC-Felsőváros
A középdöntők párosításai: 10 óra: Kaposvár – MAFC; 12 óra: Szolnok – Pénzügyőr