Strandröplabda hírek: ob-versenykiírás, Nemzetek Kupája, diákolimpia

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége elfogadta a 2023. évi strandröplabda országos bajnokság versenynaptárát és versenykiírását. Emellett arról is döntést született, hogy az MRSZ pályázatot nyújt be a CEV strandröplabda Nemzetek Kupája selejtezőkörének rendezésére.

 

Az olimpiai selejtezőnek számító Nations Cup rendezésére már be is nyújtottuk a pályázatot, s a remények szerint március közepéig meg is születik – a remélhetőleg a pozitív – döntés.

 

Ami a felnőtt országos bajnokságot illeti, a tervek szerint idén három fordulóból és a döntőből áll majd.

A tervezett időpontok:
1. forduló: június 16-18.
2. forduló: július 14-16.
3. forduló: augusztus 4-6.*
DÖNTŐ: augusztus 11-13.*

*A 3. forduló és a döntő dátuma még nem végleges. Március elején dől el, hogy ez marad-e. Az alternatíva az egy héttel későbbi rendezés.

Ami a helyszíneket illeti: idén az MRSZ a tagszervezetekkel közösen szeretné szervezni a felnőtt fordulókat, valamint az utánpótlás fordulókat és döntőket.

– Felnőtt ob versenykiírása:
3a-SR_FelnottMagyarBajnokság-2023-Versenykiírás-0222

– Utánpótlás ob versenykiírása:
3b-SR_UP-MagyarBajnokság-2023-Versenykiírás-0222

– A mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet pályázni az egyes versenyek szervezésére:
0-Tájékoztató és jelentkezési lap – OB fordulók és UP döntők

A pályázatok beérkezésének határideje: 2023. március 12. Várjuk a jelentkezéseket, s a tervek szerint április 1-ig az MRSZ ki is jelöli a rendezőket.

 

Eldőlt az is, hogy a Strandröplabda Diákolimpia helyszíne a tavalyi év után idén is Csepel lesz (Szabadkikötő SE sporttelep) A Diákolimpiára április 26-ig lehet nevezni, a Diáksport szövetség online felületén keresztül.
https://nevezes.diakolimpia.hu/