Női Extraliga: sima hazai sikerek pénteken

Két mérkőzést játszottak le pénteken a női Extraligában, amelyeken sima hazai győzelmek születtek. A Fatum-Nyíregyháza a MÁV Előre-ST. Solart, a Szent Benedek pedig az UTE-t győzte le 3:0-ra.

 

Női Extraliga:
Fatum-Nyíregyháza – MÁV Előre-ST. Solar 3:0 (14, 9, 23)
Nyíregyháza, 301 néző. V: Halász E., Árpás.
FATUM: Cicic 4, Leban 15, Lászlop 4, Jurdza 15, Bjelova 7, Cepni 12. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 2, Valentová 6. Vezetőedző: Tomas Varga.
MÁV: Narancsics, Karnyickaja, Csabai 2, Dvoracek 3, Ertz 12, Szabó L. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Tóth J. 7, Gilfillan 6, Kiss L. 1, Dolotova, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Edzői értékelés
Tomas Varga:
– Örülök a 3 pontnak, mert így még mindig lehetséges a harmadik hely elérése. Sajnálom, hogy a cserék nem tudták végig hozni a mérkőzést, de örülök, hogy tempót tudtunk váltani amikor az a legjobban kellett. Jövő héten nehéz hét vár ránk, ennek ellenére megpróbálunk minél eredményesebbek lenni.
Nagy Fanni: – Nem is ismertem rá a csapatra, nem tudom miért játszottunk ennyire dekoncentráltan. Gratulálok a Nyíregyházának, de sajnos azt kell mondjam, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül szerezték meg ma ezt a 3 pontot, mivel ellenállást csak a 3. szettben tanúsítottunk.

 

Szent Benedek RA – Újpesti TE 3:0 (20, 19, 18)
Balatonfüred, 140 néző. V: Kiss Z., Mezőffy.
SZBRA: Koleva 7, Nacsa-Pekárik 8, Bosnyakova 13, Jankovics 13, Orosz 10, Michalewicz 5. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Sztijepics, Szerényi, Dimitrics. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
UTE: Hiruela 5, Kilyénfalvi 10, Manninger 3, Tarin 12, Woock 2, Boskó. Csere: Baksa (liberó), Sziládi 1, Goodwin, Kindelan 7, Ambrosio 1. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Krisztian Mihajlov:
– Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt és gratulálok a lányoknak. Ez a harmadik 3:0-ás győzelmünk zsinórban és hazai pályán még veretlenek vagyunk idén. A második olyan meccsünket játszottuk, ahol végig mi kontrolláltuk a játékot. Két nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Nyíregyháza és a Vasas ellen, a célunk az, hogy megőrizzük a hazai veretlenségünket és bebiztosítsuk ezzel az alapszakasz harmadik helyét.
Horváth András: – Feszülten kezdtük a mérkőzést, kétszer-háromszor vissza tudtunk ugyan kapaszkodni, de sajnos újra és újra elvesztettük a ritmusunkat. Most van egy hetünk, majd hazai pályán fogadjuk az MTK csapatát. Ott mindenképpen a saját ritmusunkban kell röplabdáznunk a siker érdekében.

 

HETI PROGRAM:
Február 11., szombat
14:00 Kecskeméti RC – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga, alsóház)
17:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Gödöllői RC – BVSC-Zugló (női NB I)
17:00 Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I, felsőház)
18:00 Debreceni EAC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga, felsőház)

Február 12., vasárnap
12:30 GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr (férfi Extraliga, felsőház); Tv: M4 Sport+
14:30 Békéscsabai RSE – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
17:00 Jászberény VT – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
17:00 Vasas SC – SZBRA (női NB I)
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Kaposvári NRC (női Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 DSZC-Eötvös DSE – TFSE (női NB I)
18:00 UTE U21 – Diósgyőri VTK (női NB I)
20:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga, alsóház)