Nem sikerült a visszavágás, búcsúzott a Vasas a nemzetközi porondtól

Az utolsó fordulót játszották a női Bajnokok Ligája csoportkörében. Nem sikerült a Vasas Óbudának visszavágnia a francia Mulhouse otthonában a budapesti vereségért. A franciák ezúttal is 3:1-re győztek, így ők végeztek a csoport harmadik helyén és folytathatják a CEV-kupában. Ami örömteli, hogy a piros-kékek ezúttal is tudtak játszmát nyerni, ez a hat meccsből egyedül a Conegliano otthonában nem sikerült.

 

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
Mulhouse (francia) – Vasas Óbuda 3:1 (18, 23, –21, 17)
Mulhouse, 2400 néző. V: Akdemir (török), Boulanger (belga).
MULHOUSE: Rousseaux 14, Olinga Andela 8, Tchoudjang-Nana 10, Coneo 12, Van Avermaet 17, Mayer 3. Csere: Soldner, Casadei (liberók), Oliveira Souza 13, Schmit, A. Haak 1, Paradzik 3. Vezetőedző: Francois Salvagni.
VASAS: Török 9, Papp O. 5, Bannister 23, Fricová 5, Abdulazimova 8, Szkripak 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi 4, Fábián, Bojko 8, Jámbor, Kump. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz:
– A magas labdák elleni védekezésünk ma nem volt jó, idegesek voltunk, és már a meccs elején túl sok ingyenpontot adtunk az ellenfélnek. A második játszma végjátékában nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, hogy három ponttal meglépjünk, de a harmadikban így is kellő koncentráltsággal tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet. A Mulhouse ma jobban teljesített, nekünk innentől kezdve az előttünk lévő két fontos feladatra, a Magyar Kupára és a bajnokságra kell koncentrálnunk. Igyekszünk a BL-ben tanultakat felhasználni.

A csoport másik mérkőzésén: Conegliano (olasz) – Rzeszów (lengyel) 3:0 (20, 17, 16)
A csoport végeredménye: 1. Conegliano 18 pont (18:2-es szettarány), 2. Rzeszow 11 (13:9), 3. Mulhouse 6 (6:14), 4. Vasas Óbuda 1 (6:18)

 

Az első szettben annak ellenére szoros volt az állás, hogy rengeteget rontott a Vasas. Az első nyolc hazai pontból hatot ők ajándékoztunk a riválisnak, így Atanaszopulosz kisvártatva időt kért. Nem sokkal később egyenlítettek, de a hazaiak a belga Silke van Avermaet ponterős játékával magabiztos előnyt alakítottak ki. A cserék sem segítettek, mivel a védekezés nem volt megfelelő, a hazaiak simán szerezték meg a vezetést (25:18).

A második szettet Julija Bojkóval kezdték, és úgy tűnt, alakulóban van a játékuk, hatékony támadójátékukkal egy ideig tudtuk ellensúlyozni a bosszantó hibákat. Amikor a hazaiak egymás után három blokkpontot hoztak, Atanaszopulosz időt kért, s ezzel azt elérte, hogy tartsák a lépést. A franciák szinte hiba nélkül röplabdáztak, támadásban hihetetlenül hatékonyak voltak, de amikor a csereként beállt Szalai Anna óriási mentése után Bannister bombázott az ellenfél térfelére, a Mulhouse-t edző Francois Salvagninak kellett időt kérnie. Két átjövő labdát sem tudtak megölni a piros-kékek, így ahelyett, hogy hárommal elhúztak volna, egalizált a francia csapat. Az utolsó periódusban mindig nekik kellett egyenlíteni, és bár ez 23:23-ig sikerült, ezután a hazaiak eldöntötték a harmadik hely kérdését (25:23).

A harmadik játszmát Fábián Fanny kezdte az indiszponált Szkripak helyett, és bár kezdetben a Vasasnál volt az előny, a szintén változtató Mulhouse hamarosan fordítani tudott. Nem sokkal később Török három ászt is szervált, Bannister támadásban volt eredményes, és mivel a mezőnymunka is feljavult, a hajrát a magyar csapat várhatta előnnyel. Jámbor jó nyitásai mellett kétszer is remekül mezőnyözött, végül pedig Bojko tette fel az i-re a pontot (21:25).

A negyedik felvonásra meg tudott újulni a hazai csapat, amely hamar magához ragadta a kezdeményezést. A Vasas az egész BL-sorozatban ekkor nyújtotta a leggyengébb teljesítményt, így tekintélyes, tízpontos különbség alakult ki a felek között. Atanaszopulosz visszaküldte Szkripakot, majd szinte teljesen sort cserélt, így azok is szerezhettek BL-tapasztalatot, akiknek a szezon során kevesebb lehetőségük volt erre (25-17).

 

HETI PROGRAM:
Február 10., péntek
18:00 Fatum-Nyíregyháza – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga)
18:00 Szent Benedek RA – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I, felsőház)

Február 11., szombat
14:00 Kecskeméti RC – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga, alsóház)
17:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Gödöllői RC – BVSC-Zugló (női NB I)
17:00 Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I, felsőház)
18:00 Debreceni EAC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga, felsőház)

Február 12., vasárnap
12:30 GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr (férfi Extraliga, felsőház); Tv: M4 Sport+
14:30 Békéscsabai RSE – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
17:00 Jászberény VT – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
17:00 Vasas SC – SZBRA (női NB I)
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Kaposvári NRC (női Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 DSZC-Eötvös DSE – TFSE (női NB I)
18:00 UTE U21 – Diósgyőri VTK (női NB I)
20:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga, alsóház)