Sima Vasas- és csabai siker, az 5. szett döntött Székesfehérváron

Három mérkőzést játszottak le szombaton a női Extraliga 11. fordulójában. Az éllovas Vasas Óbuda három játszmában győzte le a Fatum-Nyíregyházát, csakúgy, mint a Swietelsky-Békéscsaba az MTK-t. A kiesési rangadó viszont csak öt játszmában dőlt el: a vendég UTE már 2:0-ra is vezetett Székesfehérváron, de aztán az újonc MÁV Előre egyenlített, a döntő szettben azonban végül a lilák harcolták ki a győzelmet.

 

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 3:0 (20, 15, 20)
Folyondár utca, 400 néző. V: Mezőffy, Horváth M.
VASAS: Papp 9, Bannister 16, Bojko 5, Abdulazimova 13, Fábián, Fricová 8. Csere: Juhár (liberó), Szkripak, Vezsenyi, Jámbor 2, Török K. 5. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
FATUM: Kovács-Francesco 1, Leban 4, Lászlop 5, Jurdza 8, Bjelova 4, Cepni 6. Csere: Tóth F. (liberó), Cicic 3, Valentová 2. Vezetőedző: Tomas Varga.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz:
– Nem ma nyújtottuk a szezon legjobb teljesítményét, de ennek ellenére magabiztos, három szettes győzelmet arattunk, aminek nagyon örülök. Több felállásban is kipróbáltam ma a csapatot, hiszen mindenkire szükség lesz a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésén, a Mulhouse ellen. Holnap pihenünk, hétfőtől pedig minden erőnkkel készülünk a franciák ellen.
Tomas Varga: – Ma nem tudtuk megismételni a Magyar Kupában nyújtott teljesítményünket a Vasas ellen, minden téren felülmúltak bennünket, gratulálok nekik. Jól kezdtük a szetteket, de utána rendszerint több játékelembe is hiba csúszott, amit a Vasas természetesen ki is használt. Ma nem volt győzelmi esélyünk, de azon dolgozunk, hogy hétről-hétre egyre jobbak legyünk.

MÁV Előre-ST. Solar – Újpesti TE 2:3 (–17, –19, 14, 20, –12)
Székesfehérvár, 82 néző. V: Ujházi, Bátkai-Katona.
MÁV: Dolotova 1, Karnyickaja 1, Szabó L. 1, Dvoracek 28, Tóth J. 10, Gilfillan 11. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Ertz 13, Narancsics 1, Csabai 3, Kiss L. Vezetőedző: Nagy Fanni.
UTE: Hiruela 20, Kilyénfalvi 10, Manninger 9, Tarin 12, Woock 12, Boskó 1. Csere: Baksa (liberó), Sziládi, Ambrosio, Goodwin. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Nagy Fanni:
– Sajnálom, hogy belealudtunk az első két szettbe. A harmadikra sikerült megtalálni azt a hatost, amely azt a teljesítményt nyújtotta, amit az elejétől kellett volna. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni az ötödik szettet, de annak fényében, ahogy kezdtünk, örülnünk kell az egy pontnak is.
Horváth András: – A legfontosabb, hogy a nyíregyházi 3:0 után végre sikerült győztesen elhagyni a pályát. Mondhatnánk, hogy elvesztettünk egy pontot, de azt gondolom, hogy a mérkőzés végén inkább nyertünk kettőt. A Fehérvár nagyon jó ritmusban kezdett el röplabdázni a harmadik szettben, valószínűleg a cseréknek köszönhetően, mi pedig elvesztettük kicsit a ritmust. Annak örülök, hogy az ötödik játszmát sikerült megnyerni.

MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–15, –7, –12)
Budaörs, 43 néző. V: Sík, Tillmann.
MTK: Szabó L., Briga 2, Aszonja 7, Tatár 2, Costa 8, Berkó. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga B. 1, Tarr 1, Garai. Vezetőedző: Leiszt Máté.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 11, Bodnár 8, Drpa 8, Glemboczki 7, Pintér 4, Bagyinka 3. Csere: Kertész (liberó), Tuska 1, Olijnyik 1, Mosher 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Az elején meg tudtuk lepni ellenfelünket az agresszív kezdéssel. Ám a Békéscsaba védekezést váltott, amit nagyon magas mutattak be. A támadási hatékonyság a részünkről nem volt megfelelő, ez okozta a nagyobb különbséget. A békéscsabaiak megérdemelten vitték haza a három pontot.
Tóth Gábor: – Amíg a szervánk nem volt magabiztos, addig az MTK röplabdázott. Aztán amikor sebességet váltottunk, akkor rengetegszer kiszorított helyzetbe kerültek, amiből mi felszabadultan tudtunk játszani. Ez egy jó kezdet és ráhangolódó mérkőzés volt a vasárnapi kupatalálkozóra, ami kétségtelenül 2023. eddigi legfontosabb eseménye lesz.