Nemzetközi kupakörkép: Némethék a CEV-kupában, nyert a Suhl is

A hét közepén ismét nemzetközi kupafordulót rendeztek. A BL-ben a Vasas Óbuda mellett Németh Anett csapata is olasz ellenféltől kapott ki hazai pályán 3:1-re, de ők már biztosan folytathatják szereplésüket a CEV-kupában. Hollósy László csapata a Challenge Kupa negyeddöntőjében győzött, Tillmann Gyula játékvezető pedig „extra terhelést” kapott.

 

Arról korábban részletesen is beszámoltunk, hogy a női Bajnokok Ligája A-csoportjában a Vasas Óbuda hazai pályán szettet nyert a klubvilágbajnok olasz Conegliano ellen. A csoport másik meccsén a lengyel Rzeszow a francia Mulhouse otthonában győzött 3:0-ra, így gyakorlatilag a csoporton belül nem változott a helyzet: amennyiben az eddig 1 ponttal álló Vasas a jövő szerdai záró fordulóban a 3 pontos Mulhouse otthonában 3:0-ra, vagy 3:1-re győz, úgy a csoport harmadik helyén végez, s ezzel átkerülne a CEV-kupa rájátszásába.
A csoport állása: 1. Conegliano 15 pont (15:2-es szettarány), 2. Rzeszow 11 (13:6), 3. Mulhouse 3 (3:13), 4. Vasas Óbuda 1 (5:15)

Ez, mármint a CEV-kupában való indulás volt a célja válogatott átlónk, Németh Anett klubjának, a német SC Potsdamnak is, amely ezen a héten az olasz Igor Gorgonzola Novarát fogadta. Ezúttal nem sikerült meglepetést okoznia a Potsdamnak, az olasz csapat ugyanis idegenben 3:1-re győzött. Ezúttal is Németh volt a legjobb „német” a meccsen 20 pontjával (2 ász és 1 blokk mellett 17 pontot érő támadás), nála csak az ellenfél török légiósa, Ebrar Karakurt volt eredményesebb 22 ponttal. Ami viszont jó hír volt Anették számára, hogy a csoport másik meccsén a török VakifBank Belgrádban győzte le a Crvena zvezdát, s mivel a Potsdamnak 2 győzelme is van már, a szerbeknek pedig egy sem, a két csapat egymás elleni utolsó mérkőzésének eredményétől függetlenül a németek már biztos csoportharmadikak, így ők a CEV-kupában folytathatják.

Remek hír az is, hogy a Challenge Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén nyerni tudott a német VfB Suhl Thüringen. A Hollósy László által dirigált csapat az ellen cseh VK Prostejov ellen nyert 3:1-re, amely az első fordulóban a Fatum-Nyíregyházát búcsúztatta, így legrosszabb esetben is aranyjátszmával harcolhatja ki a továbbjutást a február 7-i visszavágón. A győztes a holland Sliedrecht Sport és az olasz Reale Mutua Fenera Chieri párharcának továbbjutójával találkozik az elődöntőben, itt az olasz csapat nyerte az első mérkőzést, mégpedig idegenben, 3:0-ra.

Ami játékvezetőinket illeti, Tillmann Gyula nem unatkozott az elmúlt napokban, hiszen előbb január 25-én a férfi CEV-kupában, az olasz Valsa Group Modena és a német SVG Lünenburg mérkőzését dirigálta, majd február 1-én, ugyancsak Olaszországban a nőknél a Savino Del Bene Scandicci és a békéscsabaiakat búcsúztató SSC Palmberg Schwerin meccsét is ő vezette.