MRSZ kiadvány: fókuszban az utánpótlás!

A Magyar Röplabda Szövetség gondozásában elkészült egy, a röplabdás utánpótlásnevelést segítő, annak minden területét átfogó tanulmány, amely hamarosan az MRSZ minden platformján elérhető lesz.

 

Az MRSZ 2021-ben elfogadott stratégiai tervében elsősorban az utánpótlás mennyiségére és minőségére helyezik a hangsúlyt. Ennek első lépéseként készült el ez a 160 oldalas szakanyag, amely remek kiindulási alap a további lépések felé.

Eddig még soha nem volt ilyen kiadvány és a „Korosztályspecifikus utánpótlásképzési szakanyagot” elsősorban edzőinknek ajánljuk, de az összeállításnál arra is figyeltek a szerzők, hogy az mindenki számára emészthető legyen!

A többek között Szabados István és Koch Róbert nevével fémjelzett kiadványban fiú és leány teremröplabdázók és strandröplabdázók szerepelnek a középpontban, s ez ad alapot ahhoz, hogy minden szakember tisztában legyen azzal, hogy ebben a korosztályban milyen tulajdonságokkal KELL már rendelkeznie a játékosoknak.

Ez a kiadvány elsősorban egy „mankó”, erre alapozva ellenőrizhetik a klubokban folyó szakmai munkát a szövetség munkatársai, és ez alapján végezhetik mindennapi munkájukat az edzők, amihez természetesen hozzátehetik saját kreativitásukat is.

A szakanyag február elsejétől az MRSZ Back Office felületén jelenik majd meg teljes egészében írásos és videós formában is! Az edzőtovábbképzéseken további tájékoztatást is kapnak majd ezzel kapcsolatban a szakemberek.

A teljes szakanyag IDE kattintva érhető el!