Magyar aranyérem a teqvoly World Touron

Remek magyar siker született az első ízben megrendezett teqvoly Wolrd Touron, amelynek helyszíne Los Angeles volt. A férfiaknál arany, a nőknél bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a pénzdíjas tornán.

 

Az első teqvoly World Tour-versenyt rendezték meg Los Angelesben, ahol két kategóriában több mint 25 csapat mérte össze tudását, köztük két-két magyar páros is.

A férfiaknál Solti Péter és Gyenes Márió csoportgyőztesként jutott az elődöntőbe, amelyet ugyancsak megnyert, s a fináléban azzal a lengyel kettőssel találkoztak, amelyet a csoportkörben is legyőztek. Most sem született más eredmény, így a Pénzügyőr és a TFSE röplabdázóinak nyakába akasztották az aranyérmet. A másik magyar kettős, Szabó Attila és Hajagos Rajmund az 5. helyen végzett.

A női versenyben az Egyesült Államokban tanuló Kolada Judit és kínai párja Cso Csi-ja a bronzmérkőzésen éppen a másik magyar kettőssel, Blázsovics-Petri Zsófiával és Blázsovics Dorkával mérte össze az erejét, s végül előbbiek szerezték meg a harmadik helyet. A tornának még egy magyar résztvevője volt a játékvezető Sowunmi Attila személyében.

A finálékat IDE kattintva tudják megtekinteni: