A MATE élsportolói ösztöndíj pályázata a tavaszi félévre

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen megjelent a 2022-2023-as tanév tavaszi félévének élsportolói ösztöndíj pályázata.

 

A sportolói kettős életpálya modell kialakításának támogatására ösztöndíj pályázható az alábbiakban megfogalmazott értékek megvalósítása és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (továbbiakban MATE) hírnevének növelése érdekében végzett tevékenység esetén.

A MATE hallgatói közül élsportolónak tekintjük, csapatsportágak esetén, a nemzeti bajnokság első osztályában (pl. NB I, Extra Liga, OB I stb.) szereplő csapatok tagjait, az egyéni olimpiai és paralimpiai sportágak esetén a felnőtt, illetve korosztályos országos bajnokságban 1-3. helyezést elért sportolókat, továbbá a válogatott sportolókat, a nem olimpiai sportágak esetén Világbajnokságon, Európa-bajnokságon 1-6. helyezett sportolókat. Cél ezen versenyzőink sportolói karrierjének, tanulmányainak, valamint a civil életre történő felkészülésének összehangolása, segítése.

A pályázati felhívás az Egyetem (beleértve a külhoni képzéseket is) azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak, illetve az Egyetem doktori iskoláiban tanulmányokat folytató állami ösztöndíjas doktoranduszainak szól, akik a tanulmányi követelmények teljesítése mellett élsportolói sporttevékenységet végeznek, és ezzel nagymértékben hozzájárulnak a sportélet sikereihez, fejlődéséhez és az Egyetem jó hírnevének növeléséhez.

Az ösztöndíj egy tanulmányi félévre (5 hónapra) folyósított pénzbeli juttatás.

További részletek az alábbi linken:
https://testneveles.uni-mate.hu/h%C3%ADr/-/content-viewer/%C3%89lsportol%C3%B3i-%C3%96szt%C3%B6nd%C3%ADj/319425