Női Extraliga: kikapott Balatonfüreden a Békéscsaba

Két mérkőzést játszottak le szombaton a női Extraligában. Nagy meglepetésre a Szent Benedek három játszmában nyert a Drpát és Aktast nélkülöző, s a héten már három idegenbeli MEVZA-liga meccset játszó Swietelsky-Békéscsaba ellen, míg a kiesési rangadón a sereghajtó MÁV Előre-ST. Solar másodszor is legyőzte az utolsóelőtti MTK Budapestet, megelőzni azonban nem tudta.

 

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (22, 20, 20)
Balatonfüred, 100 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
SZBRA: Jankovics 10, Vacsi 5, Herbin-Baker 8, Koleva 11, Nacsa-Pekárik 7, Sztijepics 16. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók). Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
BÉKÉSCSABA: Bodnár 8, Sinka 4, Glemboczki 7, Pintér 10, Bagyinka 2, Vaszileva 13. Csere: Kertész (liberó), Szatmári 1, Olijnyik. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Krisztian Mihajlov:
– Gratulálok a csapatomnak, remekül játszottak. Most először tudtunk egy egész hetet a felkészülésre szánni, utazás és a kettős terhelés nehézségei nélkül. Ez meg is látszott a teljesítményünkön. Illetve, tudtuk, hogy a Békéscsaba nem a legjobb formájában érkezik hozzánk, s ezt ki is akartuk használni. Ez a győzelem nagyon kellett a lelkünknek, ez kellő lendületet és motivációt nyújtja a szezon hátralévő részére.
Tóth Gábor:
– Nagyon csalódott vagyok, megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, 20-nál mindig egálban voltunk, de onnan csak hibáztunk. Kizárólag rajtunk múlt, ahogy az egész szezonban rajtunk múlik, teljesen mindegy, milyenek a körülmények. A mi kezünkben volt ez is, ahogy eddig minden, és amíg ez nem változik, addig nem fogunk tudni előre lépni.

MÁV Előre-ST. Solar – MTK Budapest 3:1 (17, 20, –18, 20)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, 100 néző. V: Varjasi, Mezőffy.
MÁV: Dolotova, Karnyickaja 13, Szabó L. 6, Dvoracek 22, Tóth J. 14, Gilfillan 9. Csere: Kovács E. (liberó), Ertz, Narancsics, Kiss L. Vezetőedző: Nagy Fanni.
MTK: Szabó L. 10, Briga 2, Aszonja 12, Tatár 12, Costa 14, Berkó 7. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga B. 2, Garai. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Nagy Fanni:
– Nagyon fontos három pontot szereztünk. Bár sok buta hibát vétettünk, mégis ellensúlyozni tudtuk az akaratunkkal és azzal, hogy egységes csapatként küzdöttünk. Ehhez a győzelemhez ma mind a tizenhárom játékos kellett. Büszke vagyok a lányokra!
Leiszt Máté: – A kulcs az első szett lett volna, ahol az ellenfelünknek összejött minden, nekünk meg nagyon nem. Ezután teljesen lefagytunk, nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Csak magunkat okolhatjuk a mai vereségért, és nagyon értékes hat pontot veszítettünk a bajnokságban a MÁV ELŐRE SC-ST. Solar ellen. Dolgoznunk kell tovább, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
10:00 Beach Balls Aréna Kupa, A-kategóriás strandröplabda-verseny (Soroksári út 90-92.)
14:00 Szolnoki RK – TFSE (férfi NB I, alsóház)
17:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I, felsőház)
18:00 Debreceni EAC – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga, felsőház)
18:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga, alsóház)
18:30 Fino Kaposvár – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga, alsóház); Tv: Hunvolley Tv