Férfi Extraliga: csak az alsóházban folytathatja a Fino

Három mérkőzéssel befejeződött a férfi Extraliga alapszakasza. Azok után, hogy szombaton az újonc MÁV Előre legyőzte a címvédő Pénzügyőrt, már csak két hely volt kiadó a középszakasz felsőházában. Az egyaránt 21 pontos csapatok közül a DEAC magabiztosan győzött a sereghajtó Kistext ellen, így a negyedik hely a Vegyész és a Fino rangadóján dőlt el, amit hazai pályán előbbiek nyertek három játszmában. A kaposváriak számára – akik 1991 óta mindig bejutottak a legjobb négy közé – így maradt az alsóház. Persze lesz még javítási lehetőség a negyeddöntőben. Ahogyan a Kecskemétnek is, amely legyőzte ugyan a MAFC-ot, de így sem sikerült javítania.

 

Férfi Extraliga:
GreenPlan-VRCK – Fino Kaposvár 3:0 (19, 21, 16)
Kazincbarcika, 350 néző. V: Horváth M., Szabó P.
VRCK: Reffatti 4, Moraes 7, Páez 4, Blázsovics 14, Juhász 7, Szabó D. 11. Csere: Kiss M. (liberó), Tarabus, Péter M. 1, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
FINO: Hubicska 6, Iván B. 5, Kalmár 11, Bögöly 8, Lescay 5, Mancsev 1. Csere: Bozóki (liberó), Hernandez, Tóth K., Donisthorpe 1, Fenyvesi B. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Gratulálok a csapatomnak, minden játékosnak. Az alapszakasz második felét nézve megérdemelten jutottunk be a négy közé, nagyot mentek a fiúk. Ki-ki meccset játszottunk, ennek megfelelő hőfokú volt a találkozó, komoly tétje volt, kicsit idegesek is voltak a csapatok. Mi azonban jókor tudtunk megnyugodni, jól védekeztünk.
Szlobodan Prakljacsics: – Gratulálok a Barcikának! Sajnos amíg magunkat nem győzzük le, addig nagyon nehezen tudunk megverni egy olyan csapatot, mint a VRCK. Kupaelődöntőre össze kell szednünk magunkat.

Debreceni EAC – Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (13, 20, 16)
Debrecen, DESOK Sportcsarnok, 213 néző. V: Villás, Sík.
DEAC: Bagics 1, Moret 13, Tóth A. 2, Willian 13, Kiss I. 7, Almora 20. Csere: Bán (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.
KISTEXT: Óhidi 1, Gebhardt N. 9, Novoszelov 10, Fazekas 4, Báder 2, Kocsondi 2. Csere: Lassu (liberó). Vezetőedző: Tamás Zoltán.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– Az előzetes várakozásainknak megfelelően sikerült győzni a Kistext ellen, jó játékkal, magabiztosan. Ezzel a győzelemmel az alapszakasz végén a második helyet sikerült megszereznünk. Ez az eredmény a csapatjáték diadala, gratulálok a csapatnak!
Tamás Zoltán: – Ebben a felállásunkban is többet kellet volna kihoznunk a mai meccsből.

MAFC-BME – Kecskeméti RC 0:3 (–23, –12, –16)
Folyondár utca, 70 néző. V: Halász E., Tillmann.
MAFC: Bandi B. 1, Kunert 9, Bandi O. 3, Szabó B. 7, Sebestyén 3, Kulcsár 6. Csere: Tepszis (liberó), Gyenes 1, Szappanos D., Szávai 1, Csépke 1. Vezetőedző: Pápai Péter.
KECSKEMÉT: Baserio 13, Keen 4, Fundora 3, Boldizsár 10, Argilagos 17, Farkas P. 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kecskeméti 3, Balla. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Pápai Péter:
– Az első szettben nagyon szépen játszottak a srácok, kevesen múlt a szettgyőzelem. A második szettől fejben elfáradtunk, emiatt az ellenfél gyorsan el tudott lépni több ponttal, amit nem tudtunk visszahozni. Minél több meccset játszunk, annál jobban fogunk összeszokni.
Nagy József: – Egy kicsit darabosan indult számunkra a mérkőzés, de végül sikeresen abszolváltuk a feladatot.

 

Férfi NB I:
Dunaújvárosi KSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–22, –22, –16)
Dunaújváros, 55 néző. V: Szél, Varjasi.
DKSE: Szalai 9, Laczi 9, Winter, Tóth K. 1, Hechavarria 12, Kisházi 1. Csere: Kuti, Béres (liberók), Velicsko 2, Juhász B. 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
SZRSE: Dileo 2, Csányi 9, Honti 6, Pozzobon 18, Kasnyik 6, Piti 5. Csere: Borsi, Polyák (liberók), Bodnár 2, Sarnyai 1, Kiss G. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– Kisebb technikai hiba miatt Vladiszlav Pavljuk nem tudott játszani, így a Szegednek ez könnyebbséget okozott. Ettől függetlenül fiatal csapatunknak jobban kellett volna küzdenie, ráadásul a harmadik szettre úgy éreztem, elengedtük a meccset. Ez természetesen érthető is, hiszen a fiataloknak nem volt egyszerű ezt a lehetőséget azonnal megragadniuk, viszont abban az esetben, ha oda szeretnénk kerülni a tabellán, ahová helyezzük magunkat, akkor a fejekben és a játékban helyre kell tennünk magunkat. Az biztos, hogy a mainál sokkal jobban is tudunk játszani.
Fésüs Erzsébet: – Fontos három pontot szereztünk, elértük az erre a mérkőzésre kitűzött célunkat. A körülményekhez képest stabil játékot tudtunk hozni. Mindenki játékával elégedett vagyok.