A Szent Benedek is búcsúzott a CEV-kupától

Sajnos a Swietelsky-Békéscsaba után a Szent Benedek Röplabda Akadémiának sem sikerült a bravúr. A balatonfüredi lányok a cseh Dukla Liberec otthonában próbálták megfordítani a CEV-kupa nyolcaddöntő kimenetelét, de a cseh csapat végül hazai pályán 3:0-ra nyert, így kettős győzelemmel nyerte a párharcot.

 

Női CEV-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Dukla Liberec (cseh) – Szent Benedek RA 3:0 (17, 17, 23)
Liberec, 366 néző. V: Daniil (ciprusi), Król (lengyel).
DUKLA: Sulcová 6, Blazková 7, Kvapilová 10, Kojdová 15, Necasová 6, Lijklema. Csere: Kolarová (liberó), Deisl 2, Dvoraková 3, Kohoutová 1, Frankevych 7, Javurková 1. Vezetőedző: Libor Galik.
SZBRA: Koleva 6, Nacsa-Pekárik, Basnakova 10, Jankovics 2, Vacsi 7, Herbin-Baker 1. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Sztijepics 11, Sólyom, Orosz 2, Lekics 3, Dimitrics 1. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
Edzői értékelés
Krisztian Mihajlov: – Az ellenfél megérdemelten nyert és jutott tovább a CEV-kupában, így jár a gratuláció. Sajnos, ez nem a mi napunk volt, elmaradtunk a legjobb formánktól. Azonban a nemzetközi porondon megszerzett tapasztalatot kamatoztathatjuk a jövőben. Ebből kell építkezni és erőt, motivációt meríteni a folytatáshoz. Hiszek a játékosaimban, napról napra azon dolgozunk, hogy még jobbak lehessünk.
Továbbjutott a Dukla Liberec kettős győzelemmel (6:1-es szettarány).

Nem kezdte jó ritmusban a mérkőzést a füredi csapat, ellenfelük gyorsan 4-5 pontos előnybe került. Pontatlanul játszottak, ráadásul nagyon sokszor a blokkról pattant rosszul a labda. Hiába próbálkozott időkéréssel és cserével a vezetőedző, a csehek növelték előnyüket. A szett végén ugyan sikerült visszakapaszkodni négy pontra, de hazai időkérés után már nem sikerült folytatni a felzárkózást. Nagyot küzdöttek, de görcsösen játszottak, megremegtek a kezek, a hazaiak pedig magabiztosabban játszottak (25:17).

A második játszma is a Liberec előnyével indult. Bátran, de sok hibával és továbbra is feszülten játszottak a vendégek, így nagyon gyorsan tíz pont fölé kúszott a különbség. Egy pillanatig nem adták azonban fel a küzdelmet, olyannyira, hogy 20:11 után sorozatban 4 pontot szereztek és felzárkóztak. Nem is maradt el a hazai időkérés, amely után a Liberec rendezte a sorokat, s le is zárta a szettet. Ezzel eldőlt, hogy a csehek folytathatják a küzdelmet a következő körben (25:16).

Így a harmadik játszmára Krisztian Mihajlov a fiataloknak adott lehetőséget, és ez nem bizonyult rossz döntésnek. Lendületesen, bátran játszottak és sokkal kevesebb hibával, nemcsak szorossá tették a szettet, de a vezetést is átvették. A hajrá előtt úgy tűnt, hogy sikerül szettet rabolni ezen a meccsen is a Liberectől, de egy időkéréssel ismét lendületbe jöttek a hazaiak: kiegyenlítettek és ugyan 23:23-nál adódott esély behúzni a szettet, végül a nagyobb rutin eldöntötte a találkozót (25:23).

 

HETI PROGRAM:
Január 21., szombat
15:00 Békéscsabai RSE – UTE U21 (női NB I)
16:00 Vasas Óbuda – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Gödöllői RC – TFSE (női NB I)
18:00 Pénzügyőr SE – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
18:30 Swietelsky-Békéscsaba – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MTK Budapest – Szent Benedek RA (női Extraliga)
19:00 Vasas SC – Diósgyőri VTK (női NB I)

Január 22., vasárnap
17:00 Debreceni EAC – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
18:00 MAFC-BME – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
18:00 GreenPlan-VRCK – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv