Brillíroznak a magyar lányok Görögországban

Nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi időben remekel a görög bajnokságban Dékány Bernadett és Petőváry Panni, az Egaleo két magyar válogatott légiósa.

 

Ugyan kicsit nehezen indult a bajnokság az Egaleo számára, hiszen az első kilenc mérkőzésüket elveszítették, azonban ezt követően óriási fordulat következett, mert a legutóbbi három fordulóban viszont egyaránt győzni tudtak. Az első sikert még a téli szünet előtt, a másik nyeretlen csapat, a Ziriniosz ellen szerezték, mégpedig idegenben győztek 3:0-ra, majd januárban két olyan csapat következett, amelyek papíron jóval erősebbnek számítanak.

„Az Iliszaikosz ellen hazai pályán sikerült 3:2-re győzni – árulta el honlapunk érdeklődésére Petőváry Panni. – Azon a meccsen Berni lett a legeredményesebb 24 ponttal, én pedig 22-t szereztem. Most hétvégén pedig a Markopoulo ellen nyertünk 3:1-re és 29 pontot szereztem a meccsen.”

Egyre inkább kezdenek felfigyelni a két magyar játékosra Görögországban is, amit az is bizonyít, hogy a 10. fordulóban Petőváry nem csak a forduló álomcsapatába került be, hanem őt választották a forduló MVP-jének, azaz legeredményesebb játékosának is. Dékány Bernadett pedig a 12. forduló álomcsapatának lett a tagja.

A három győzelemnek köszönhetően az Egaleo 8 ponttal a 11. helyen áll a tabellán (a sereghajtó Ziriniosznak továbbra sincs pontja), vasárnap pedig folytathatják a jó sorozatot, hiszen ahhoz az Ariszhoz látogatnak, amely három ponttal előzi meg őket, azaz egy esetleges idegenbeli siker esetén pontban beérik a riválisukat.