Heti program: fókuszban a nemzetközi kupák, zárul a férfi alapszakasz

Bár az előző héthez képest valamivel kevesebb mérkőzést rendeznek, így sem unatkozhatnak a röplabda iránt érdeklődők, hiszen három nemzetközi kupameccs mellett befejeződik a férfi Extraliga alapszakasza, és teljes forduló lesz a női Extraligában és az NB I-ben is. Ezek közül ráadásul négy meccset tűz a műsorára a Hunvolley Tv, míg a Vasas BL-mérkőzését az ARÉNA4 közvetíti.

 

Ez utóbbi találkozóval kezdődik majd a hét programja kedden. A piros-kékek a hazai Bajnokok Ligája találkozójukon alaposan meglepték a lengyel Developres Rzeszowot, akiknek minden tudásukra szükségük volt ahhoz, hogy kétszettes hátrányból megfordítsák a meccset. Sajnos azóta a Vasas Óbuda egy nagyon szoros meccsen elbukott a francia Mulhouse ellen is, de ilyen előzmények után kíváncsian várjuk, hogy mire lesznek képesek Lengyelországban a Rzeszow ellen. A találkozót az ARÉNA4 televízió közvetíti élőben.

Szerdán továbbra is az európai kupaporondé lesz még a főszerep, hiszen a CEV-kupában a Swietelsky-Békéscsaba visszavághat a német Palmberg Schwerinnek az első mérkőzésen elszenvedett háromjátszmás, de így is szoros vereségért, s egy 3:0-s, vagy 3:1-es csabai siker atr jelentené, hogy aranyszettben dől el a továbbjutás. Ugyanez lesz a helyzet másnap a Szent Benedek Röplabda Akadémiával, csak nekik idegenben, a Dukla Liberec otthonában kellene kiharcolniuk ezt a bravúrt.

Csütörtökön kezdődik a női Extraliga 9. fordulója is, mégpedig a Fatum-Nyíregyháza és a Kaposvári NRC összecsapásával, amelyet a Hunvolley Tv is a műsorára tűzött. Csakúgy, mint a liga két szombati mérkőzését a Vasas Óbuda és a téli szünetben jól erősítő MÁV Előre-ST. Solar, illetve a Swietelsky-Békéscsaba és az Újpesti TE között, de ezen a napon rendezik az MTK Budapest és a Szent Benedek találkozóját is, ami azt jelenti, hogy a balatonfürediek két nappal a CEV-kupameccsük után lépnek ismét pályára. Öt meccset lejátszanak a női NB I-ben is, ami azért érdemel említést, mert Békéscsabán és a Folyondár utcában is – itt a listavezető DVTK vendégszerepel – dupla mérkőzésre kerül sor, de rangadónak számít majd a Gödöllő és a TFSE monori összecsapása is.

Szombaton megkezdődik a férfi Extraliga alapszakaszának záró fordulója is: a Pénzügyőr és a MÁV Előre-Foxconn összecsapása már csak utóbbiak számára bír téttel, hiszen a címvédő már korábban bebiztosította az első helyét, a másodiktól a hatodik helyig azonban még bármi előfordulhat, annyira szoros az állás a tabellán. Ezért lesz nagy jelentősége vasárnap GreenPlan-VRCK és a Fino Kaposvár rangadójának is, a vesztes ugyanis könnyen az alsóházban találhatja magát – nem csoda, hogy ez a találkozó is szerepel a Hunvolley Tv programjában –, hiszen a Debreceni EAC és a Kistext JP Auto Mercedes, illetve a MAFC-BME és a Kecskemét meccs viszont egyesélyesnek tűnik. Ezen a napon zárul a férfi NB I alapszakasza is, mégpedig a biztos első helyezett Vidux-Szeged dunaújvárosi vendégszereplésével, amit ugyancsak közvetít a Hunvolley Tv.

 

HETI PROGRAM:
Január 17., kedd
18:00 Developres Rzeszow (lengyel) – Vasas Óbuda (női Bajnokok Ligája); Tv: ARÉNA4

Január 18., szerda
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Palmberg Schwerin (német; női CEV-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó)

Január 19., csütörtök
18:00 Dukla Liberec – Szent Benedek RA (cseh; női CEV-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

Január 21., szombat
15:00 Békéscsabai RSE – UTE U21 (női NB I)
16:00 Vasas Óbuda – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Gödöllői RC – TFSE (női NB I)
18:00 Pénzügyőr SE – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
18:30 Swietelsky-Békéscsaba – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MTK Budapest – Szent Benedek RA (női Extraliga)
19:00 Vasas SC – Diósgyőri VTK (női NB I)

Január 22., vasárnap
17:00 Debreceni EAC – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I); Tv: Hunvolley Tv
18:00 MAFC-BME – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
18:00 GreenPlan-VRCK – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv