Az 5. szettben csikarta ki a győzelmet az SZBRA Székesfehérváron

A női Extraliga 8. fordulójának záró mérkőzésén a sereghajtó MÁV Előre-ST. Solar a harmadik helyen álló Szent Benedek Röplabda Akadémiát fogadta. A télen több légióssal is erősítő hazaiak szerezték meg a vezetést, de aztán a csütörtökön még a CEV-kupában pályára lépő vendégek fordítottak. A negyedik játszmában a fehérváriak azonban egy szoros játszma végén egyenlítettek, így az ötödik szett döntött, amely ugyancsak a ráadásban dőlt el 17:15 arányban a vendégek javára.

 

Női Extraliga:
MÁV Előre-ST. Solar – Szent Benedek RA 2:3 (20, –21, –21, 25, –15)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, 100 néző. V: Selega, Kiss Z.
MÁV: Karnyickaja 19, Csabai 6, Dvoracek 35, Tóth J. 6, Gilfillan 6, Dolotova 2. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Szabó L., Ertz 6. Vezetőedző: Nagy Fanni.
SZBRA: Sztijepics 13, Jankovics 10, Orosz 7, Herbin-Baker 8, Koleva 31, Szerényi 8. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Lekics 2, Sólyom. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
Edzői értékelés
Nagy Fanni:
– A vereség ellenére nagyon büszke vagyok a lányokra, hatalmasat küzdöttek! Az újonnan érkezett játékosokkal még csak a héten tudtunk edzeni. Most talán a kicsivel összeszokottabb csapat tudott nyerni. De így is fontos egy pontot szereztünk.