Női CEV-kupa: szoros meccsen szenvedett vereséget a Szent Benedek Röplabda Akadémia

Közel volt hozzá, ám nem sikerült a bravúr a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttesének a Dukla Liberec elleni CEV-kupa nyolcaddöntőben.

Női CEV Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
SZBBRA – Dukla Liberec (cseh) 1:3 (-23, 20, -15, -21)
Budapest, Riz Levente Sportcsarnok, 150 néző. V: Mateizer (román), Savic (szerb)
SZBBRA: Jankovics 9, Vacsi 7, Herbin-Baker 8, Koleva 13, Nacsa-Pekárik 8, Bosnyakova 1. Csere: Fáth, Balogh (liberók), Sztijepics 19, Orosz 1, Dimitrics 2, Lekics 1, Sólyom. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
LIBEREC: Sulcova 8, Necasova 6, Kvapilova 22, Kojdová 14, Blazkova 8, Deisl. Csere: Kolarova (liberó), Lijklema 4, Bartosova 1, Dvorakova 1, Kohoutova 1. Vezetőedző: Libor Galik.
Edzői értékelés
Krisztian Mihajlov: – Nem lehetek elégedetlen a játékosaim teljesítményével, kihozták magukból a maximumot. Apró részleteken múlt a meccs végkimenetele. A hibáinkat a későbbiekben kielemezzük, a visszavágóra emelt fővel, bizakodva készülünk.

 

Jól kezdte hazai közönség előtt a CEV-kupa nyolcaddöntőjét a Szent Benedek Röplabda Akadémia, ám hárompontos vezetés után hamar a cseh Liberec került előnybe. Jól tartotta magát a Balatonfüred, Vacsi Evelin szervái nyomán a szett közepén ismét a hazaiak ragadták magukhoz a vezetést. A játékrész hajrájában azonban ismert fordítottak a csehek és 23:20-ra elhúztak Sulcova jó nyitásainak köszönhetően. Koleva pontja után újra Vacsi Evelin került a nyitóhelyre, sikerült is felzárkózni 23:23-ra. Innen azonban előbb Kojdová majd pedig az egész meccsen ponterősen játszó Kvapilova pontjával a vendégeké lett az első játszma (23:25, 0:1)

A második játékrészben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a csereként beálló Milka Sztijepics nagyszerűen játszott, mind támadásban, mind védekezésben. Összeállt erre a szettre a Balatonfüred játéka, aminek eredményeként, hárompontos vezetéssel érkeztek a játékrész hajrájára (21:18). Innen már csak két pontot engedtek a Liberecnek, Sztijepics pedig a tizedik pontját jelentő blokkal megszerezte a huszonötödik pontot és kiegyenlített (25:20, 1:1).

Amilyen jól működött az SZBRA játéka a második játszmában, annyira nem ment a harmadikban: sem a nyitások, sem a nyitásfogadások nem működtek, összesen 11 pontot ajándékoztak a Liberecnek ezekből a hibákból. Mihajlov mester cserékkel próbált frissíteni, aminek köszönhetően kicsit szorosabbá tudta tenni a szett végét, ám így is meggyőző fölénnyel nyerte a felvonást a vendég csapat (15:25, 1:2).

A negyedik játszmára visszatért a Balatonfüred kezdősora, és a kis pihenés után a jó teljesítmény is, folyamatosan tartották a lépést a csehekkel, működött a védekezés is, ám Kvapilovával nem tudtak mit kezdeni: a szlovák átló jól használta ki az adódó lehetőségeket. A játékrész közepétől a Liberec vette át a kezdeményezést, ám 1-2 pontnál többel nem tudott meglépni, a balatonfürediek vissza tudtak zárkózni. 22:21-es cseh vezetés után azonban előbb Bartosová ütött egy ászt, majd Sztijepics ütött széleset, ezzel pedig a Liberec megnyerte a szettet és a mérkőzést is (21:25, 1:3).

Fotó: CEV

HETI PROGRAM:
Január 13., péntek
18:00 Kaposvári NRC – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
19:00 SZBRA – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)

Január 14., szombat
16:00 Vasas Óbuda – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 TFSE – Jászberény VT (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Pénzügyőr SE – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – Békéscsabai RSE (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
19:00 Vasas SC – UTE U21 (női NB I)
20:00 Fino Kaposvár – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+

Január 15., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Foxconn – MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 Kecskeméti RC – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 MÁV Előre-ST. Solar – Szent Benedek RA (női Extraliga)