Tovább menetelne a CEV-kupában a Szent Benedek

A Vasas Óbuda és a Swietelsky-Békéscsaba után csütörtökön a Szent Benedek Röplabda Akadémián a sor, hogy helyt álljon a nemzetközi kupaporondon. A balatonfüredi csapat 18 órától fogadja a cseh Dukla Liberec gárdáját Budapesten, a CEV-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, s a találkozót a Hunvolley Tv is közvetíti.

 

Az SZBRA az elmúlt napokban esett át edzőcserén, ugyanis a decemberi, Magyar Kupa-búcsút követően a CEV-kupa első fordulójának visszavágóján már nem Dejan Desnica, hanem Mészáros Péter irányította a csapatot, s vele harcolták ki a lányok a továbbjutást. A múlt héten aztán fény derült arra is, hogy a szerb szakember utódja a bolgár Krisztian Mihajlov lesz.
„Nemrég fejeztük be az első heti munkát, és ez idő alatt nagyon jól éreztem magam, elégedett vagyok az elvégzett munkánkkal” – nyilatkozta az új tréner a klub honlapján. – „Az első benyomásom az volt, hogy a játékosok különböző tényezők miatt már nem élvezik a röplabdát, a játékot. A csapattal és a stábbal pozitív, konstruktív úton haladunk, és keményen dolgozunk a kitűzött célok elérése érdekében.

A Liberec elleni CEV-kupa-nyolcaddöntőig alig volt ideje együtt dolgozni a csapattal.
„Valóban kevés az idő az első meccsig, amely ráadásul nemzetközi mérkőzés. Mindent megterveztünk és adagoltunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk rá. Kisebb változtatásokat kellett végrehajtanunk a fizikai felkészítésen, ilyen például, hogy az uszodában is edzünk, azaz a vizet használjuk a felkészülés eszközeként. A szezon elejétől kezdve mindent kielemeztünk, és megbeszéltük, mi az, amelyen javítanunk kell, de keményen dolgozunk a mentális felkészülésünkön is. Már csütörtökön megmutatjuk az erősségeinket!”

A csapatunk egyik liberója, Fáth Kinga szerint a győzelem kulcsa az összhang és a koncentráció lehet.
„Jól felkészültünk, már alig várjuk a mérkőzést. Erős ellenféllel találkozunk, hiszen a cseh Liberec jelenleg a harmadik a bajnoki tabellán. Nagyon szeretnénk nyerni, s továbbjutni.”

A találkozóra – amelyet a Hunvolley Tv élőben közvetít és amelynek helyszíne a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont lesz – ingyenes lesz a belépés. A mérkőzést a román Alin Mateizer és a szerb Darko Szavics vezeti, s a továbbjutó a görög Olimpiakosz Pireusz, valamint a cseh Kralovo Pole Brno párharcának győztesével méri össze erejét a negyeddöntőben.

 

HETI PROGRAM:
Január 12., csütörtök
18:00 Szent Benedek RA – Dukla Liberec (cseh; női CEV-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés; Riz Levente Sportcsarnok); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Szolnoki RK – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)

Január 13., péntek
18:00 Kaposvári NRC – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
19:00 SZBRA – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)

Január 14., szombat
16:00 Vasas Óbuda – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 TFSE – Jászberény VT (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Pénzügyőr SE – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – Békéscsabai RSE (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
19:00 Vasas SC – UTE U21 (női NB I)
20:00 Fino Kaposvár – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+

Január 15., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Foxconn – MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 Kecskeméti RC – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 MÁV Előre-ST. Solar – Szent Benedek RA (női Extraliga)