Női BL: hatalmas csatában maradt alul a Vasas

Nem sikerült megnyerni első BL-főtáblás mérkőzését a magyar bajnok Vasas Óbudának, mert ugyan végig partiban voltak ellenfelükkel, azonban a végjátékokban mindig megremegett a kezük, amit a Mulhouse mindannyiszor ki is használt. A vereség miatt a piros-kékek visszacsúsztak a csoport negyedik helyére.

 

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
Vasas Óbuda – Mulhouse (francia) 1:3 (–23, –23, 16, –24)
Riz Levente Sportcsarnok, 400 néző. V: Kellenberger (német), Visan (román).
VASAS: Török K. 14, Papp 8, Bannister 15, Fricová 4, Abdulazimova 15, Szkripak 1. Csere: Juhár (liberó), Bojko 11, Fábián, Vezsenyi. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
MULHOUSE: Mayer 3, Rousseaux 6, Olinga-Andela 6, Tchoudjang-Nana 14, Coneo 24, Paradzik 4. Csere: Soldner (liberó), Haak 5, Schmit 1, Oliveira-Souza 4, Van Avermaet 4. Vezetőedző: Francois Salvagni.
Edzői értékelés
Janisz Atanaszopulosz: – Nagyon szomorú vagyok. Nem tudom megmondani, hogyan veszítettük el a mérkőzést, mert minden szett szoros volt, bár végül ez sem segített. A legfőbb probléma az volt, hogy egyik szett végén sem játszottunk elég agresszívan, de próbálunk még jobban játszani, és a következő körben megszerezni az első győzelmünket a BL-ben.

A Vasas kezdte jobban a találkozót és el is húztak 4:1-re, igaz ugyan, hogy innen még visszazárkóztak a vendégek 6:5-re, de aztán 10:6-nál időt kellett kérnie Francois Salvagninak. Viszont ez bejött nekik, mert sorozatban öt pontot szereztek és fordítottak. Nem csoda, hogy ezután Gaitanakisz mester is magához szólította lányait, és ez is bejött, mert most meg a Vasas csinált egy négyes sorozatot. Az újabb francia időkérés után pedig már nem tudtak újítani a franciák és gyorsan megint öt-hat pont lett a különbség. 22:15-nél viszont beállt a 194 centi magas Oliveira-Souza és a magas blokk megzavarta a piros-kékeket. Sorozatban nyolc pontot szereztek a vendégek és át is vették a vezetést. Szerencsére Bannister egyenlített, de így is a franciáknak lett szettlabdája, amit egyből ki is használtak (23:25).

Ez bizony hidegzuhany volt a javából, ami a második szett elején is éreztette hatását. Két-hárommal rendre a vendégek vezettek, csak 10-nél sikerült egyenlíteni. A vezetést azonban sokáig csak nem sikerült átvenni, de aztán 17:17-nél egy Challenge után végül csak a hazaiak kerültek előnybe. Ezt követően is minden pontért meg kellett küzdenie a piros-kékeknek, de hiába voltak három pontos előnyben, a franciák innen is fordítottak. 22:22 után a meccs leghosszabb labdamenete következett, de sajnos ezt is a franciák nyerték, majd egy pontot a Challenge vett el a Vasastól, s így megint a franciáknak volt játszmalabdája, amit megint egyből sikerült kihasználniuk (23:25).

Innentől kezdve már nem volt hibázási lehetősége volt a Vasasnak, ha meg akarta szerezni első győzelmét. Jól is kezdtek, mert az első három pont az övék lett. 10:5-nél már a második idejüket kérték ki a franciák. 14:9-nél viszont elfogyott egy kicsit a tudomány és kettőre visszazárkóztak a vendégek, de időben jött az időkérés és rövidesen megint hat volt az előny. Azonban az első játszmában ennél többet is ledolgoztak a vendégek, úgyhogy nem lehetett a babérokon ülni, de ezúttal nem volt feltámadás, sőt 8 szettlabdája volt a magyar csapatnak, amelyből az elsőt ki is használta Bojko (25:16).

A negyedik felvonásra aztán a franciák is összekapták magukat, így igazi ki-ki meccs alakult ki. Feljavult a Vasas blokkja, elsősorban Abdulazimova jóvoltából, így 13:11-nél időt kellett kérnie a vendégeknek. Ezt követően is hihetetlenül kiélezett volt a játszma, s hiába vezettek 23:21-re a fővárosiak, egyenlíteni tudott a Mulhouse. Török Kata bombájával így is a mieinknek volt szettlabdája, de aztán sorozatban hibáztak a Vasasos lányok, fordítottak a vendégek és első meccslabdájukat is kihasználták (24:26).

A csoport másik mérkőzésén: Rzeszow (lengyel) – Conegliano (olasz) 1:3 (16, –18, –16, –16)
A csoport állása: 1. Conegliano 9 pont (9:1), 2. Rzeszow 5 (7:5), 3. Mulhouse 3 (3:7), 4. Vasas Óbuda 1 (3:9)

 

HETI PROGRAM:
Január 12., csütörtök
18:00 Szent Benedek RA – Dukla Liberec (cseh; női CEV-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés; Riz Levente Sportcsarnok); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Szolnoki RK – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)

Január 13., péntek
18:00 Kaposvári NRC – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
19:00 SZBRA – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)

Január 14., szombat
16:00 Vasas Óbuda – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 TFSE – Jászberény VT (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Pénzügyőr SE – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – Békéscsabai RSE (női NB I)
18:00 BVSC-Zugló – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
19:00 Vasas SC – UTE U21 (női NB I)
20:00 Fino Kaposvár – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+

Január 15., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Foxconn – MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 Kecskeméti RC – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 MÁV Előre-ST. Solar – Szent Benedek RA (női Extraliga)