Görögországban túrázott az U19-es válogatott

Múlt héten a görögországi Mouzaki városába utazott a fiú U19-es válogatott, ahol Weczera Csaba irányításával a házigazda korosztályos nemzeti együttessel játszott három barátságos meccset.

 

Eredmények:
Görögország – Magyarország 3:1 (15, 23, –15, 20)
Görögország – Magyarország 2:3 (–19, 20, –23, 23, –15)
Görögország – Magyarország 3:0 (29, 29, 26)

A mérkőzések mellett jutott idő a környék megismerésére is. A csapat kirándulást tett a környező hegyekben. Szép kis túra volt, erőnléti edzésnek is beillett.

„Összeségében a téli edzőtábor és a görög túra célja az volt, hogy olyan játékot és esetleg eredményt tudjunk lerakni az asztalra egy top 12-es csapat ellen, amivel a jövőbeni céljaink eléréséhez az elkövetkezendő egy évben könnyebben találjunk edzőmeccsekre partnert” – értékelte a túrát Weczera Csaba szövetségi edző. – „Úgy gondolom ezzel a játékkal és eredménnyel maximálisan elértük ezt a célunkat. Ez a görög válogatott fél évvel ezelőtt ott volt a korosztályos Eb-n és jól is szerepelt. A mérkőzések alapján azt tapasztaltam, hogy technikailag és taktikailag nem jobbak nálunk. A különbség a fizikális és mentális állapotban van. Viszont nagyot léptünk előre a saját játékunkban és mentalitásunkban is a tábor végére. Gratulálok a csapatnak, mert sikerült szintet lépnie. Ha így folytatjuk a munkát hamarosan utolérjük ezeket a csapatokat.”

A magyar U19-es válogatott kerete: Béres Mátyás (DSE Röplabda Akadémia), Cziczlavicz Dávid (VRCK), Csók Levente Péter (Szolnoki Sportcentrum), Gőczi Dániel (DSE Röplabda Akadémia), Kövessy Kristóf (Pénzügyőr SE), Mihálovits Péter Marcell (Pénzügyőr SE), Szabó Máté (Kecskeméti Junior Sport), Szalai Kristóf József (DSE Röplabda Akadémia), Székely Péter Trevisz (Pénzügyőr SE), Tepszis Ákos (ÉDRA – MÁV-Előre Akadémia), Tóth Kristóf (DSE Röplabda Akadémia), Varga Péter (Kecskeméti Junior Sport), Zrupkó-Várady Ádám (Pénzügyőr SE).
Szakmai stáb: Weczera Csaba (vezetőedző), Gazsi Péter (edző), Yanier Cordies Salazar (erőnléti edző), Pavetits Bálint (statisztikus), Barna Márton (masszőr), Kamen-Juhos Ildikó (technikai vezető).