Eb-selejtező: a harmadik helyen végzett az U17-es válogatott Mariborban

DCIM100GOPROGOPR0114.JPG

Megszerezte a bronzérmet a magyar fiú U17-es válogatott a maribori MEVZA-tornán, amely egyben az Európa-bajnoki selejtezők első köre is volt. Bodonyi Ákos csapata Izraelt győzte le 3:1-re, úgy, hogy a mienk 2:0-ra is vezettek már. Az már korábban eldőlt, hogy ezzel az eredménnyel a mieink a selejtezők második körében folytathatják a küzdelmeket.

 

U17-es Eb-selejtező, Maribor (Szlovénia), 1. kör, a 3. helyért:
Magyarország – Izrael 3:1 (22, 20, –21, 22)
MAGYARORSZÁG:
Csepcsényi 4, Molnár T. 1, Pongó 26, Nyirák 6, Zsoldos 8, Péter 19. Csere: Orosz (liberó), Sturm, Szepesi, Fitor. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos.
IZRAEL: Shafran 11, Ashkinazi 5, Hadar 11, Gardi 9, Podgorni 6, Chansky 7. Csere: Binstock (liberó), Granadir 1, Rosenbaum 4, Nissim, Shtainberg 1. Szövetségi edző: Diego Posternak.
Edzői értékelés
Bodonyi Ákos: – Egy fantasztikus „utazás” ért véget, amely után kavarognak az emberben a gondolatok. Először is nagyon büszke vagyok a csapatomra, valamint köszönettel tartozom mindenkinek, aki ezt a sikert elősegítette. Igyekeztünk – ahogy korábban is fogalmaztam – a legütőképesebb szerkezetet megtalálni ehhez a magyar válogatotthoz, azt gondolom ezt sikerrel tettük. A fiúk nagyon szép és harcos játékot mutattak be az esetek többségében, amelynek köszönhetően óriási röplabda múlttal rendelkező együtteseket sikerült megszorongatni, illetve megverni. Látjuk azt, hogy miben kell még fejlődnünk és előrelépnünk ahhoz, hogy ezt a helyünket, vagy ennél jobb pozíciót is el tudjunk érni az európai országok között. A jövőben igyekszünk ezekre a feladatokra koncentrálni, és tovább építeni, fejleszteni a játékunkat annak érdekében, hogy továbbra is eredményesen szerepeljünk. Köszönöm ezt az „utazást“ mindenkinek, a sportolóknak a hozzáállást, méltán lehetünk büszkék rájuk. Hajrá Magyarország!

A tornát végül a házigazda szlovén válogatott nyerte, a döntőben (amelyet egyébként Tillmann Gyula vezetett) 3:1-re legyőzve Ausztriát, így ők már biztos résztvevői az idei Európa-bajnokságnak. Az eredményhirdetésnél különdíjakat is osztottak, s a torna legjobb feladójának Molnár Tamást választották.

A csapat mérkőzései:
Magyarország – Csehország 3:2
Magyarország – Horvátország 3:2
Magyarország – Ausztria 0:3
A csoport végeredménye: 1. Ausztria 3 győzelem/9 pont (9:1-es szettarány), 2. MAGYARORSZÁG 2/4 (6:7), 3. Csehország 1/4 (5:6), 4. Horvátország 1 (3:9)
Elődöntő
Szlovénia – Magyarország 3:0
A 3. helyért
Magyarország – Izrael 3:1

 

Az U17-es A-válogatott kerete: Csepcsényi Máté (DSE Röplabda Akadémia), Cserép Tamás (DSE Röplabda Akadémia), Dobos Bertalan (Kaposvári Röplabda Akadémia), Fitor Patrick (Szegedi RSE), Molnár Tamás (Dág KSE), Németh Áron (Pénzügyőr SE), Nyirák Martin (Dág KSE), Orosz Péter (MÁV Előre Akadémia), Péter Arnold (MÁV Előre Akadémia), Pongó Zalán (Dág KSE), Sturm Levente (MÁV Előre Akadémia), Szepesi Máté (Szegedi RSE), Tamási Milán (Lőrinc 2000 SE), Zsoldos Péter (MÁV Előre Akadémia).
Szakmai stáb: Bodonyi Ákos (vezetőedző), Bartal Gergely (edző), Demeter András (statisztikus), Árpás Géza (masszőr), Kamen-Juhos Ildikó (technikai vezető), Koltai Csanád (csapatvezető).