Szakmáry Gréta: Nagyon örülök, hogy a szeretteimmel tölthettem a születésnapomat és a szilvesztert!

Válogatottunk csapatkapitányával készítettünk interjút, abból az alkalomból, hogy december 31-én volt a születésnapja.

 

– Sok boldogságot kívánok a magyar röplabdás társadalom nevében is. December 31-én mennyire tud(ott) arra koncentrálni, hogy születésnapja van?
– Értem, mire céloz, nem vagyok ilyenkor könnyű helyzetben, de volt 31 évem megszokni, hogy szilveszterkor van a szülinapom, szóval most már nincs ezzel probléma. Ahogy ezt anyuékkal megfogalmaztuk annak idején: ez az a nap, amikor mindenki az én egészségemre koccint… (mosolyog – a szerk.) Ha a sportolást, a röplabda diákolimpiákat nézem, sokszor volt nehezített pálya számomra, hogy december 31-én születtem, hiszen mindig egy évvel idősebbek ellen játszottam, de azért valami sorsszerű is van ebben talán, sokat erősödtem azokon a meccseken.

– Oly sokat, hogy a magyar, a német és a török után most már az olasz első osztályú bajnokságban játszik. Fantasztikus karriert futott be. Hogy érzi magát Olaszországban?
– Egy álmom vált valóra azzal, hogy az olasz élvonalban légióskodhatok. Nagyon jól érzem magam a Cuneónál, s több olyan meccsem is volt, amikor tényleg sikerült átlagon felül teljesítenem, elég, ha a Novara elleni legutóbbi rangadóra gondolunk. Ezek a mérkőzések komoly önbizalmat adnak a folytatásra, ami remélem, hogy a terveink szerint sikerül. Ez a bajnokság tényleg más, mint a korábbiak, pedig a török és a német pontvadászat is kifejezetten jónak számít, az olasz azonban a legjobb Európában, de megkockáztatom, hogy az egész világon. Sokat adott eddig ez a szezon, jó döntést hoztam, amikor ideigazoltam. Most kaptam pár nap pihenőt, aminek nagyon örülök, hisz a szeretteimmel tölthettem a születésnapomat és a szilvesztert!

– Nehéz csoportba kerültek a 2023-as Európa-bajnokságon. Mit vár a tornától, mit üzen a magyar szurkolóknak?
– Kezdeném a szurkolóinkkal, akik csodálatosak! Bárhol is legyünk, mindig jönnek, s mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk a pályán. Belgiumban is kell majd a biztatás, mert nehéz a csoport, de a cél a továbbjutás!