Heti program: fókuszban a nemzetközi kupák

A bajnoki küzdelmek ebben az évben már befejeződtek, azonban még a Karácsony hetében sem maradunk mérkőzés nélkül, hiszen négy női csapatunk is pályára lép majd az európai klubkupák valamelyikében. A Vasas Bajnokok Ligája mérkőzését pedig az ARÉNA4 televíziós csatorna élőben közvetíti.

 

Időrendben is a Vasas Óbuda lép majd pályára elsőként, hiszen a piros-kékek kedden fogadják a lengyel Developres Rzesow csapatát a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, A Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában lejátszott találkozót az ARÉNA4 televízió élőben közvetíti.

Szerdán lesz a legzsúfoltabb nap, ekkor három csapatunk is pályára lép, de csak a Swietelsky-Békéscsaba szerepel majd hazai pályán, amely esélyesként, 3:1-es előnyből fogadja a bosnyák Bimal-Jedinstvo Brcko csapatát a CEV-kupa főtáblájának első fordulójában. Ugyanebben a sorozatban. ugyancsak 3:1-es előnyből várja a visszavágót a Szent Benedek Röplabda Akadémia, azonban ők a horvát Marina Kastela otthonában lépnek majd pályára. Az első mérkőzés alapján a magyar csapat az esélyesebb, de a balatonfüredi lányoknak várhatóan alaposan meg kell majd küzdeniük a továbbjutásért, amelyet viszont legrosszabb esetben is csak az Aranyjátszmában veszíthetnek el.

A Challenge Kupában érdekelt Fatum-Nyíregyháza szerdán és csütörtökön is pályára lép, hiszen a cseh Prostejov elleni párharc mindkét meccsét Csehországban játsszák le. Mindkét találkozó 17 órakor kezdődik, s a visszavágóval véget ér klubcsapataink szereplése a 2022-es évben.

 

HETI PROGRAM:
December 20., kedd
18:15 Vasas Óbuda – Developres Rzeszow (lengyel; női Bajnokok Ligája – Riz Levente Sportcsarnok); Tv: ARÉNA4

December 21., szerda
17:00 Fatum-Nyíregyháza – VK Prostejov (cseh; női Challenge Kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés – Prostejov)
18:00 Marina Kastela (horvát) – Szent Benedek RA (női CEV-kupa, 1. forduló, visszavágó)
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Bimal-Jedinstvo Brcko (bosnyák; női CEV-kupa, 1. forduló, visszavágó)

December 22., csütörtök
17:00 VK Prostejov (cseh) – Fatum-Nyíregyháza (női Challenge Kupa, 1. forduló, visszavágó)