Ifjabb Nagy Péter a férfiválogatott új szövetségi kapitánya!

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes ifjabb Nagy Péter lett a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A 38 éves szakember határozatlan idejű kinevezését egyhangúlag támogatta az MRSZ elnöksége, s a szerződése december 15-ével érvénybe is lépett.

 

Ifjabb Nagy Péter az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb magyar férfi röplabdázója volt: Kecskeméten ismerkedett meg a sportág alapjaival, s ott lett belőle élvonalbeli játékos is, majd 20 évesen a német Friedrichshafenhez került, amellyel BL-t nyert, s a legendás edző, Stelian Moculescu keze alatt pallérozódott. Ezután a világ egyik legerősebb bajnokságában, Olaszországban is megállta a helyét, később pedig a román, a török és az osztrák bajnokságban is légióskodott, 2016-től pedig ismét Magyarországon, Kaposváron röplabdázott. Visszavonulása után tudatosan készült az edzői pályára, amelyet a MAFC felnőtt férfi csapatánál kezdett meg, s most egy újabb lépcsőfokot ugorva a felnőtt válogatott kispadján bizonyíthat.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a korábban elfogadott férfi szakági koncepció mentén az elkövetkező három év célkitűzéseiben számít ifjabb Nagy Péterre, melyben a legfontosabb a fiatal magyar röplabdázók előtérbe helyezése.

Ifj. Nagy Péter, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya: „Ez egy elég friss dolog egyelőre, pár napja döntöttem csak el, hogy amennyiben az MRSZ felkér, vállalom a feladatot, ami új és egyben nagyon megtisztelő számomra! Egy olyan válogatottat szeretnék építeni, amely rendkívül motivált, ahova nagy kedvvel érkeznek a játékosok, akik mindig arra törekednek, hogy a képességük legjavát nyújtsák. Ehhez igyekszem átadni a röplabdában szerzett tapasztalatomat, tudásomat. A klubokhoz képest egy válogatottnál kevesebb az idő a csapatformálásra, egymás megismerésére, de megvan az elképzelésem, hogy mivel lehet ezt áthidalni. Fontos, hogy kialakítsunk egy rendszert, amihez minden röplabdázó alkalmazkodik, aki bekerül a keretbe. Összetartó, sikerre éhes, jó szellemiségű kerettel szeretnénk nekivágni a ránk váró kihívásoknak.”

Dr. Kersch Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke: „2022. novemberében az MRSZ elnöksége a férfi válogatottal kapcsolatban új működési koncepciót fogadott el, melynek előterében a generációváltás tudatos és tervszerű végrehajtása, a fiatal és tehetséges új férfi válogatott felépítése áll. Ehhez kiváló partnernek gondoljuk Nagy Pétert, aki ambiciózus fiatal edző, tiszteletreméltó sportági múlttal, így nemcsak szövetségi kapitánya, de példaképe is lehet a generációváltásban érintett fiatal sportolóknak. Az új szövetségi kapitány nemcsak a felnőtt válogatott szakmai működéséért lesz felelős, hanem azért is, hogy a férfi szakág azonos szisztéma és képzési rendszer alapján, a különböző társtudományok bevonásával működjön.”