Elkészült az Európa Liga 2023-as csoportbeosztása

A CEV luxemburgi központjában elkészítették az Európa Liga 2023-as csoportbeosztását. Az MRSZ mindkét válogatottunkat nevezte a versenysorozatra, a nők szokás szerint az Arany-, a férfiak az Ezüst-divízióba kaptak besorolást.

 

A nőknél az Arany-divízióban három hármas csoportot alakítottak ki, ahol a mieink a C-ben Franciaországgal és Ukrajnával kerültek egy trióba. Így utóbbiakkal az Eb előtt kétszer is találkozni fogunk, hiszen minden válogatott két-két mérkőzést játszik egymás ellen. A csoportmérkőzéseket május 27. és június 18. között játsszák le. A legjobb négy közé a három csoportgyőztes és a legjobb második is kvalifikálja magát. Jelen állás szerint az elődöntőket és a finálét is oda-visszavágós rendszerben rendezik.

A férfi Ezüst Európa Ligában két hármas csoport került kialakításra, ahol a magyar csapat a B-ben szerepel Ausztriával és Grúziával. Itt is két-két meccset vívnak egymással a válogatottak a csoportküzdelmek során, ugyancsak május 27. és június 18. között, és a két első helyezett, valamint a legjobb második, illetve a június 24-25-i négyes döntőt rendező Ausztria jut tovább (az Arany divízió Final Fourjának Horvátország lesz a házigazdája).

Elkészültek a mérkőzések időrendje is: női válogatottunk Ukrajnával idén is Magyarországon játssza majd mindkét meccsét. Sikerült úgy alakítani a programot, hogy május 27-én és június 10-én egyaránt hazai pályán játszhasson férfi és női válogatottunk is, úgyhogy az biztos, hogy ezek párosmérkőzések lesznek.

A női válogatott mérkőzései:
05.27.: Magyarország – Ukrajna
05.28.: Ukrajna – Magyarország (Magyarországon)
06.04-05.: Franciaország – Magyarország
06.10.: Magyarország – Franciaország

A férfiválogatott mérkőzései:
05.27.: Magyarország – Grúzia
06.03-04.: Ausztria – Magyarország
06.10.: Magyarország – Ausztria
06.17-18.: Grúzia – Magyarország