Tel-Avivban tartotta éves közgyűlését a MEVZA

December 9-én, pénteken a tel-avivi Kfar Maccabiah Olimpiai Központban tartották a Közép-európai Liga (MEVZA) 20. közgyűlését, amelyen valamennyi tagszövetség küldöttei részt vettek. Az MRSZ-t Baran Ádám képviselte, akivel együtt Ludvig Zsolt MEVZA-alelnök is kiutazott Izraelbe.

 

Az ülés megnyitóján VALENTINA BIFFLIN elnök köszöntötte a jelenlévőket, köszönetet mondott az ülés házigazdájának, az Izraeli Röplabda Szövetségnek, és üdvözölt mindenkit Tel-Avivban, majd ismertette a közgyűlés munkatervét és megnyitotta az ülést.
„Mandátumunk első naptári évének végén járunk. Nyolc hónapnyi munka áll mögöttünk, tele kihívásokkal és akadályokkal, de büszkén, elégedetten tekinthetünk vissza minden újítással és elért eredménnyel. Miután április 8-án átvettük a vezetést a luxemburgi választási ülésen, sok minden változott, fejlődött és modernizálódott. A MEVZA nyolc országból álló szervezet, amely kivételes potenciállal és minden területen nagy fejlődési lehetőséggel rendelkezik. Az biztos, hogy ez a fajta közös munka nemcsak Európában, hanem a világban is mintaképe lesz a zónaszövetségek szerveződésének” – kezdte az ülést Bifflin elnök.

Ez az új vezetés első közgyűlése, ahol a 2022-es tevékenységeket és a 2023-as terveket tárgyalták. Bemutatták az elért eredményeket, mind a sport, mind a szervezési és pénzügyi üzletágban, valamint bemutatták a honlap új vizuális arculatát és új dizájnját. Szóba kerültek az új versenyek lebonyolításának modelljei, a jövőre vonatkozó tervek, a lehetséges szponzorok, partnerségek.

FRANE ZANIC sportigazgató bemutatta a strandröplabda klubbajnokság megszervezésének projektjét, amelyet 2023 februárjában és márciusában Bécsben és Ljubljanában kellene megrendezni, valamint az U18-as korosztályos klubbajnokság projektjét.
„Első alkalommal rendeznek nemzetközi szintű versenyt a fiatalabb korosztályok klubjai számára, a MEVZA pedig az U18-as kategóriában mutat be mintamodellt. A 2023-as várakozások magasak, és reméljük, hogy a következő időszakban is úgy folytatjuk, ahogy elkezdtük.”

Bemutatták a MEVZA új vizuális arculatát, valamint az új honlapot és minden olyan dokumentumot, amely ezentúl a MEVZA-t képviseli a digitális világban. Az összes napirendi pont egyhangú elfogadása után megtárgyalták a MEVZA jövőbeni tevékenységét. Az első nagyobb rendezvény a MEVZA-liga Superfinal, amelyre 2023. márciusában kerül sor. Az Alekszandr Boricsicset képviselő LJUBOMIR GANYEV, a CEV Igazgatótanácsának tagja, méltatta a MEVZA új vezetésének munkáját, és kifejezte az Európai Szövetség elnökének, ALEKSZANDR BORICSICS úrnak és a CEV igazgatóságának teljes támogatását az elért eredményekkel kapcsolatban, az új vezetésnek ebben a rövid időszakában. Fontos hangsúlyozni, hogy minden MEVZA tevékenység a CEV és az FIVB együttműködésével és támogatásával valósult meg. Az ülés hivatalos részének végén valamennyi szövetség képviselője nagy bizalmát és háláját fejezte ki az új vezetésnek az eddig elért eredményekért.

„Befejezzük megbízatásunk első évét, nyolc hónapnyi munka áll mögöttünk, büszkén tekinthetünk vissza, és örülhetünk mindannak, amit tettünk – mondta el zárszóként Valentina Bifflin. – Kihívásokkal teli nyolc hónap volt, sok problémával már az átvétel kezdetén, de több mint sikeresen megoldottuk az összes akadályt az úton. Remekül indult a bajnokság, minden klub nagyon elégedett, minden tervezett versenyt lebonyolítottunk a fiatalabb korosztályokban és a strandröplabdában is, azonban nem állunk meg itt, és még sok tervünk van a jövőre nézve. Két nagy új projekt áll előttünk, örülünk, hogy ebből az alkalomból első kézből kaptunk támogatást az Európai és a Röplabda Világszövetségtől egyaránt. A közgyűlés minden tagja elégedettségét fejezte ki az eddigi munkával, valamint a jövő iránti támogatását, és rajtunk múlik, hogy ezt a támogatást és bizalmat munkánkkal igazoljuk. Ezúton szeretném megköszönni minden kollégámnak, aki aktívan részt vesz a MEVZA munkájában, a munkacsoportok minden tagjának, valamint a MEVZA tagszövetségek igazgatótanácsának minden tagjának és minden elnöknek, hogy kimutatták bizalmukat és továbbra is bátorít minket és támogat a jövőbeni erőfeszítéseinkben.”

A magyar szövetség részéről LUDVIG ZSOLT főtitkár, egyben MEVZA-alelnök is elégedett summázta a megbeszéléseket.
„A megújult MEVZA vezetés első közgyűlésén az új irányok és a szervezet jövője került szóba. Sok munka vár ránk, de előremutató tervek kerültek bemutatásra, melyek biztosítják a szövetség fejlődését. A Magyar Röplabda Szövetség alapító tagként mind a terem, mind a strand szakágban jelentős szerepet vállal magára, s a jövőben is aktív tagja lesz a közép európai röplabda közösségnek.”