Gyöngyösi Városi Röplabda Kupa – általános iskolásoknak

Vasárnap helyi általános iskolások számára rendeztek gyerektornát Gyöngyösön.

 

December 4-én vasárnap rendezték az I. Gyöngyösi Suli Kupa 1. fordulóját a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnokban. Öt általános iskolából érkeztek a lányok és a fiúk, közel 80 gyerek részvételével.

Az egész napos rendezvény nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek nagyon élvezték a játékot, sőt sok szülő és családtag is eljött szurkolni a tornacsarnokba, ami még inkább fokozta a hangulatot. Külön öröm volt a szervezők számára, hogy a mérkőzések után is nagyon sok gyerek még ott maradt a pályákon egy kötetlen labdázgatásra, fantasztikus volt látni, ahogy önfeledten élvezik a röplabdát.

Az első forduló után így állnak a csapatok.
Lányok:
1. Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola
2. Gyöngyösi Arany János Általános Iskola
3. Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola “A”
4. Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola “B”
5. II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola

Fiúk:
1. Gyöngyösi Arany János Általános Iskola “A”
2. Gyöngyösi Arany János Általános Iskola “B”
3. Gyöngyösi Kálvária Sport- és Általános Iskola

A második fordulót tavasszal rendezik, ahová a tegnapi eredményeket viszik tovább a csapatok, így még akár teljesen át is rendeződhet a fenti sorrend.

Látva, hogy a gyerekek mennyire élvezték a napot, olyan ötlet is támadt, hogy május–június környékén rendeznek egy tornát a még fiatalabb korosztály, az 5-6. osztályos általános iskolások számára, 4 fős csapatokkal, a „zsinórlabda” szabályai szerint.

A szervezők egyúttal szeretnének köszönetet mondani a Gyöngyösi RSE utánpótlás és felnőtt játékosainknak, akik segítettek a torna zökkenőmentes lebonyolításában, ami ugyancsak hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek, a testnevelők és a szülők is jókedvűen zárják a napot.