A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportösztöndíja

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 2023/2024-es tanévben is – csakúgy, mint az elmúlt három évben – Sportösztöndíjat hirdet meg leendő hallgatói számára.

 

Az Egyetem kiemelt feladatának tekinti, hogy segítse a továbbtanulás előtt álló kiemelkedően sikeres sportolókat. Általános tendencia, hogy a profi sport és tanulás nehezen összeegyeztethető és emiatt sokan választás elé kényszerülnek.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem célja, hogy a Sportösztöndíj által segítse a leendő sportolók duális karrierépítését: a felvételi eljárás során az NKE valamely nem önköltséges szakát megjelölő, a felvételi alapkövetelményeket teljesítő és a Sportösztöndíjat elnyerő felvételizők számára az Egyetem biztosítja a választott szakra való felvételt. Az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak sportkarrierjük mellett így lehetőségük van egy olyan egyetemi képzést is elvégezni, mellyel valódi hivatást szerezhetnek, ezzel jó eséllyel érvényesülhetnek majd sportpályafutásuk után a civil életben is.

A Sportösztöndíj részletes pályázati kiírás 2023. januárjában készül el, természetesen annak megjelenéséről is hírt adunk!