Férfi Magyar Kupa: a Fino és a Vegyész is idegenben szerzett előnyt

Két férfi Magyar Kupa-negyeddöntőt, illetve két NB I-es mérkőzést játszottak le szerdán. Mind a négy találkozón vendégsiker született, ráadásul a házigazdák közül csak a DEAC tudott szettet nyerni.

 

Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kistext JP Auto Mercedes – Fino Kaposvár 0:3 (–21, –20, –18)
Riz Levente Sportcsarnok, 10 néző. V: Csizmarik, Villás.
KISTEXT: Makarov 8, Óhidi 2, Gebhardt N. 6, Novoszelov 8, Kruzskov 8, Fazekas 4. Csere: Lassu (liberó), Gönczi 4. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
FINO: Bögöly 9, Lescay 6, Mancsev, Hernandez 11, Iván B. 6, Kalmár 24. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Edzői értékelés
Szlobodan Prakljacsics:
– A mai nap a mérkőzés bizonyos szakaszaiban jól játszottunk, és ami a legfontosabb élveztük is a játékot! Bízom benne, hogy Kaposváron két szett alatt le tudjuk zárni majd a párharcot.

Debreceni EAC – GreenPlan-VRCK 1:3 (–17, 20, –20, –19)
Debrecen, 150 néző. V: Árpás, Halász E.
DEAC: Tóth A., Moret 12, Willian 20, Almora 13, Kiss I. 4, Bagics 8. Csere: Bán (liberó), Imre, Korbély, Remete 2, Lovas. Vezetőedző: Fodor Antal.
VRCK: Blázsovics 5, Juhász 12, Csoma 8, Reffatti 11, Moraes 9, Páez 2. Csere: Kiss M. (liberó), Tarabus, Péter B., Szabó D. 7, Péter M., Warzywoda. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– A mai napon hadilábon álltunk a szerencsével és a teljesítményünk sem közelítette meg amit vártunk. A hibáink kijavításán kell dolgoznunk.
Toronyai Miklós: – Örülök, hogy nyertünk, és azért is boldog vagyok, mert tovább folytatódik a jó szériánk. Debrecenben nehéz játszani, és nyerni is az utóbbi időben, nekünk szerencsére ez most sikerült.

A negyeddöntő párosítása:
Kistext JP Auto Mercedes–Fino Kaposvár 0:3 (január 11.)
DEAC–GreenPlan-VRCK 1:3 (január 11.)
Vidux-Szegedi RSE–Kecskeméti RC (december 14., január 11.)
MÁV Előre-Foxconn–Pénzügyőr SE (december 13., január 7.)

 

Férfi NB I:
Szolnoki RK – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–19, –25, –22)
Szolnok, 50 néző. V: Bibók, Horváth M.
SZOLNOK: Bíró 3, Guzmics, Fenyvesi D. 13, Acsai 2, Oláh R., Reiner 7. Csere: Földes (liberó), Timár, Csombor 1, Falusi 1. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
SZRSE: Piti 2, Dileo, Csányi 13, Kiss G. 3, Pozzobon 11, Kasnyik 11. Csere: Polyák (liberó), Bodnár 1, Honti 3, Sarnyai 4. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc: – Nagyon bánt a mérkőzés kimenetele, attól félek, ez csak engem zavar! Ilyen motiválatlanul nem szabad sportolni, röplabdázni. Úgy gondolom most lehetőségünk lett volna pontokat szerezni. A sok nyitásrontásunkkal megint tönkretették a játékunkat és magunkat is. Ráfoghatjuk a rutintalanságra, de szerintem nem ezen múlott.
Fésüs Erzsébet: – Érződött a játékunkon, hogy két hete volt az utolsó mérkőzésünk és két játékost is nélkülözni kellett. Fontos lesz, hogy stabilizáljuk a szerváinkat, mert a szokásosnál többet hibáztunk. Örülök neki, hogy mindenki játéklehetőséget kapott és hogy a cserejátékosok kitűnően vették fel a játék ritmusát.

Dunaújvárosi KSE – Dág KSE 0:3 (–17, –24, –17)
Dunaújváros, 20 néző. V: Tillmann, Filibér.
DKSE: Kisházi 1, Tóth K. 1, Hechavarria 16, Winter, Pavljuk 14, Laczi 6. Csere: Béres, Kuti (liberók), Vida 3, Gőczi, Velicsko 2, Szalai 2. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
DÁG: Szabó B., Kun 15, Sow 5, Oláh B. 13, Benkő 4, Flachner D. 11. Csere: Farkas R. (liberó). Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor: – Gratulálok a dágiaknak, akik ma a játék minden elemében jobbak voltak nálunk. Nem azt a csapatunkat láttam a pályán, akiket vártam. Elnézést kérünk szurkolóinktól, akik ezt ma végignézték.
Zirigh Balázs: – Gratulálok a csapatomnak, a maximumot kihozták ebből a mérkőzésből, főleg annak fényében, amilyen hercehurca megelőzte! Ehhez tiszta fej és maximális koncentráció kellet! A Dunaújváros 19 ütőhibát vétett, ezt nem lehet két hasonló erősségű csapat mérkőzésén büntetlenül megúszni, és ezt mi könyörtelenül ki is használtunk! E mellett voltak extra mezőnyeink, amiből, hatékonyan tudtunk visszatámadni!

 

HETI PROGRAM:
December 9., péntek
18:00 Kaposvári NRC – Szent Benedek RA (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Újpesti TE – Fatum-Nyíregyháza (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
20:00 Gamma Party-CO – Szolnoki RK (férfi NB I)

December 10., szombat
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:30 MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MTK Budapest – Vasas Óbuda (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 BVSC-Zugló – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)

December 11., vasárnap
16:00 SZBRA – UTE U21 (női NB I)
16:00 TFSE – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga)
17:00 Békéscsabai RSE – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vasas SC – Jászberény VT (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
19:00 TFSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)