Ezúttal nem sikerült játszmát nyernie a Vasasnak a BL-döntős ellen

Ahogyan az várható volt, a tavalyi BL-döntős és olasz bajnok Conegliano háromjátszmás, papírforma-győzelmet aratott hazai pályán a Vasas Óbuda ellen, a Bajnokok Ligája főtábla csoportkörének első fordulójában. A második fordulóban a piros-kékek, december 20-án a lengyel Rzeszow csapatát fogadják majd Budapesten, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

 

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
Conegliano (olasz) – Vasas Óbuda 3:0 (15, 16, 19)
Treviso, 1893 néző. V: Szabo-Alexi (román), Jurkovic (horvát).
CONEGLIANO: Plummer 7, Squarcini 4, Haak 19, Robinson Cook 7, De Kruijf 11, Wolosz 1. Csere: Pericati (liberó), Gray 5, Furlan 2, Carraro. Vezetőedző: Daniele Santarelli.
VASAS: Török K. 8, Papp 1, Bannister 12, Bojko 1, Abdulazimova 3, Szkripak 3. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi 1, Fábián, Kump, Jámbor, Fricová 3, Rieder. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz: – Idegesen kezdtünk, de az első játszma felénél megnyugodtunk és onnantól mutattunk szép dolgokat, harcoltunk és felszabadultabban játszottunk. Nem vagyunk hozzászokva az ekkora blokkokhoz és az ilyen szintű blokkvédekezéshez, de biztos vagyok abban, hogy sokat tanultunk ebből a mérkőzésből. Örülök, hogy mindenkit pályára tudtam küldeni és az összes játékosom beleadott mindent. A világ két legjobb csapatának egyikével játszhattunk, büszke vagyok a csapatomra.

A jövő heti klubvilágbajnokságra készülő, hazaiakat edző Daniele Santarelli – aki másfél hónapja a szerb női válogatott szövetségi kapitányaként világbajnoki címet ünnepelhetett – a liberó Monica de Gennarót leszámítva legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára, ami az első szettben meg is látszott: a Vasas jó ideig csak az ellenfél hibáiból tudott pontot szerezni, és gyenge nyitásfogadása mellett támadásban is sokat hibázott.

A játszma derekán volt egy jó sorozata a magyar bajnoknak, aminek köszönhetően tízpontos hátrányát megfelezte, de a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban.

A második felvonásban jobban teljesített a Vasas, amely sokáig egy-két ponton tudta tartani a világsztárokkal teletűzdelt hazai csapatot. A Conegliano a svéd Isabelle Haak vezérletével magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ellépett vendégétől és végül simán duplázta meg előnyét.

A harmadik felvonásba sem változott jelentősen a mérkőzés képe: a Vasas ugyan mutatott szép dolgokat támadásban és védekezésben is, hosszú távon nem volt képes tartani a jóval magasabb szintet képviselő olasz bajnok tempóját, így végül három szettben alulmaradt.

 

A csoport másik mérkőzésén: Rzeszow (lengyel) – Mulhouse (francia) 3:0 (19, 19, 20)
A csoport állása: 1. Conegliano 3 pont (3:0, 75:50), 2. Rzeszow 3 (3:0, 75:58), 3. Mulhouse 0 (0:3, 58:75), 4. Vasas Óbuda 0 (0:3, 50:75)

 

HETI PROGRAM:
December 9., péntek
18:00 Kaposvári NRC – Szent Benedek RA (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Újpesti TE – Fatum-Nyíregyháza (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
20:00 Gamma Party-CO – Szolnoki RK (férfi NB I)

December 10., szombat
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:30 MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MTK Budapest – Vasas Óbuda (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 BVSC-Zugló – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)

December 11., vasárnap
16:00 SZBRA – UTE U21 (női NB I)
16:00 TFSE – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga)
17:00 Békéscsabai RSE – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vasas SC – Jászberény VT (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
19:00 TFSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)