Elhunyt az Eötvös DSE NB I-es játékosa, Tóth Kinga

Szomorú hírt kapott a Magyar Röplabda Szövetség: ma délelőtt közúti balesetben elhunyt Tóth Kinga, az NB I-es DSZC-Eötvös DSE terem- és strandröplabda-játékosa, valamint utánpótlásedzője. A nyitásfogadó szélsőütő poszton szereplő röplabdázó december 22-én ünnepelte volna 25. születésnapját.

 

Kinga 18 évesen lett az Eötvös DSE játékosa, egy évvel később, 2017 nyarán igazolta le a Nyíregyháza. Onnan 2019 januárjában került vissza Debrecenbe, s tagja volt az első osztályba való feljutást kiharcoló csapatnak is, s azóta is oszlopos tagja volt az NB I-ben szereplő gárdának. Az idei bajnokságban is pályára lépett mind a hat fordulóban, s a klub két Magyar Kupa-mérkőzésén is.

2020 óta rendszeres résztvevője a strandröplabda-versenyeknek is, több érmet is szerzett B-kategóriás tornákon és állandó párjával, Béni Kittivel indult az idei ob-fordulókon is. Közben edzői licenszt is szerzett, s az Eötvös DSE utánpótlásában tevékenykedett, s a nyáron tanári diplomát szerzett.

Kedden még edzőmérkőzésen vett részt csapatával, szerdán délelőtt autójával Debrecentől délre, Ebes és Hajdúszovát között haladt autójával, amikor megcsúszott, elvesztette uralmát a jármű fölött és fának csapódott. Sajnos az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A fiatal röplabdázó december 22-én ünnepelte volna 25. születésnapját. Az MRSZ ezúton szeretné kifejezni őszinte részvétét a családnak és a klubnak.