Így láttuk a férfi fordulót: Reffatti győztes meccsel debütált Kazincbarcikán

Összeállításunkban visszatekintünk a forduló mérkőzéseire, elemezzük a csapatok és a játékosok teljesítményét és igyekszünk felhívni a figyelmet a legérdekesebb momentumokra is.

 

MÁV Előre-Foxconn – Kistext JP Auto Mercedes 3:0
Miután a MAFC visszalépett a DEAC elleni bajnoki mérkőzéstől, így ebben a fordulóban csak három meccset rendeztek a férfi Extraligában. Elsőként az újonc MÁV Előre és a sereghajtó Kistext meccsét rendezték meg, s a múlt héten már hivatalosan is bejelentették, hogy a vendégektől Kazincbarcikára távozott a brazil Willian Reffatti. A fővárosiak az első játszmában nemigen tudtak komoly ellenállást kifejteni, de a következő két szettre feljavult a játékuk, s a második játszmában 23:23 is állt az eredményjelzőn, a harmadikban pedig 18:18-ig tartották magukat, ám a hajrá rendre a fehérváriaknak sikerült jobban, annak ellenére, hogy volt egy nagy hiányzójuk, az eddig legeredményesebb játékosuk, Redjo Koci személyében.

Kecskeméti RC – Fino Kaposvár 3:1
Előzetesen azt lehetett sejteni, hogy a két örök rivális összecsapása nagy küzdelmet fog hozni, pláne, hogy a tabellán gyengébb helyen álló kecskemétiek az első körben éppen Kaposváron szerezték meg az első győzelmüket. A várt nagy küzdelem azonban elmaradt, a házigazdák viszonylag simán hozták az első két játszmát, s bár a harmadikban a vendégek szépítettek, a negyedikben 13:13-tól végig vezetve a KRC megszerezte a győzelmet. Köszönhetően többek között kubai légiósuk, Yusnaikel Argilagos 38 pontjának, az pedig nagyon sok mindent elmond, hogy a vendégeknél az a Kalmár Ákos lett a legeredményesebb 17 ponttal, aki először a harmadik játszmában lépett pályára – csereként. A kecskemétieknek még az is belefért, hogy 18 nyitást rontsanak a vendégek kilencével szemben, blokkban viszont 15–3-ra bizonyultak jobbnak: Baserio 5, Argilagos és Boldizsár Péter 4-4 pontot szerzett ebben a játékelemben.

GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr SE 3:0
Ha a kecskemétiek magabiztos sikere meglepetésnek számított, akkor a Vegyész győzelme az éllovas felett, az egyenesen szenzáció. Még akkor is, ha a hazaiaknál ezen a meccsen mutatkozott be Willian Reffatti, éppen korábbi csapata ellen. Ugyan a második és a harmadik játszmában tartotta a lépést a PSE, azonban ezúttal még szettgyőzelemre sem tellett, s így immár második vereségüket könyvelhették el a tíz forduló alatt. A fővárosiak hiába voltak jobbak blokkban, s hiába hibáztak kevesebbet nyitásban, fogadásuk és támadáshatékonyságuk ezúttal messze elmaradt a hazaikétól. A meccs legeredményesebbje a kisebb sérüléssel bajlódó Blázsovics Péter lett 17 ponttal, de Szabó Dávid és Reffatti is 13-ig jutott, míg a túloldalon Kovács Zoltán volt a legponterősebb 11-gyel. A váratlan sikerrel a Vegyész már a 6. helyre jött fel, s a mezőny kiegyensúlyozottságát jól jellemzi, hogy a forduló előtt még harmadik MAFC ezzel a meccskihagyással a 7. helyig csúszott vissza.

 

HETI PROGRAM:
December 7., szerda
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Mladost Zagreb (horvát; MEVZA-kupa)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)
18:30 Conegliano (olasz) – Vasas Óbuda (női Bajnokok Ligája); Tv: ARENA4
19:00 Szolnoki RK – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
19:30 Dunaújvárosi KSE – Dág KSE (férfi NB I)
20:00 Debreceni EAC – GreenPlan-VRCK (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)

December 9., péntek
18:00 Kaposvári NRC – Szent Benedek RA (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Újpesti TE – Fatum-Nyíregyháza (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
20:00 Gamma Party-CO – Szolnoki RK (férfi NB I)

December 10., szombat
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:30 MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MTK Budapest – Vasas Óbuda (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 BVSC-Zugló – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)

December 11., vasárnap
16:00 SZBRA – UTE U21 (női NB I)
16:00 TFSE – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga)
17:00 Békéscsabai RSE – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vasas SC – Jászberény VT (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
19:00 TFSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)