A Vasas a BL-ben, a Békéscsaba a MEVZA-kupában lép pályára

Szerdán a két női élcsapat is pályára lép valamelyik nemzetközi kupasorozatban. A bajnok Vasas Óbuda a legutóbbi BL-döntős olasz Conegliano otthonában kezdi főtáblás szereplését a Bajnokok Ligájában, míg a bajnoki ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba a Közép-európai Ligában éllovas horvát Mladost Zagrebet fogadja.

 

Bajnok, kupagyőztes és MEVZA-címvédő Vasas – akárcsak három évvel ezelőtt, ezúttal is – az olasz bajnok, tavasszal ezüstérmes A. Carraro Imoco Conegliano otthonában kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája A csoportjában.

A csapat hétfőn, nyolcórás buszozás után érkezett meg Olaszországba, Treviso mellé. A lányok kedden két edzéssel készültek a 18:30-kor kezdődő összecsapásra. A meccs esélyese a hazai gárda, melynek keretében számos világsztárt találni. A legnagyobb változás feladóátló poszton történt: a csapat korábbi csillaga, Paola Egonu már a Vakifbank játékosa, helyére a törökökkel BL-győztes svéd Isabella Haak érkezett. Joanna Wolosz, Robin de Kruijf és Monica de Gennaro már három éve is ott röplabdázott, a keretben rajtuk kívül amerikai és olasz sztárok, valamint a kanadai Alexa Gray szerepel, a kispadon pedig továbbra is az a Daniele Santarelli ül, aki a klubsikerek mellett ősszel válogatott szinten is csúcsra ért: a szerbekkel világbajnok lett.

„Szeretnénk meglepetést okozni, és bár egyik találkozón sem mi leszünk az esélyesek, de bízom abban, hogy a tökéleteshez közeli játékkal a francia, de akár a lengyel riválisunkat is meglephetjük. Három éve sikerült szettet, szetteket hozni, most szeretnénk eggyel előrébb lépni, azaz mérkőzést is nyerni” – fogalmazott a BL-lel kapcsolatos reményeiről Sarlós Márton, a Vasas Óbuda ügyvezetője.

Három éve Coneglianóban óriási bravúrral pontot szereztek a piros-kékek– emlékezetes meccsen csak 3:2-re kaptak ki. A mérkőzést az Arena4 közvetíti.

 

Szerda este ismét benépesül a Békéscsabai Városi Sportcsarnok, ugyanis a horvát rekordbajnok Mladost Zagreb érkezik MEVZA-kupa találkozóra a Viharsarokba.

Igazi csemege lesz a találkozó, ugyanis a sorozat két veretlen együttese csap össze. A Mladost már három mérkőzésen is túl van: a szlovén Nova Branikot és az osztrák Linzet egyaránt 3:1-re, míg a szintén horvát Kastelát 3:0-ra győzte le a fővárosi gárda, utóbbi sikert egyébként idegenben érte el. A csabaiak két összecsapást abszolváltak eddig, október közepén nyertek 3:0-ra az ukrán bajnok Prometej, majd a Kastela ellen is.

A két együttes az elmúlt években többször is egymásnak feszült a MEVZA-kupában, ezekből pedig rendre a Swietelsky-Békéscsaba jött ki jól. A legemlékezetesebb összecsapás talán a 2018-as elődöntő volt, melyet 3:1-re nyertek meg ugyancsak a Városi Sportcsarnokban. A két csapat legutóbb 2019 elején találkozott, akkor egy rendkívül kiélezett mérkőzésen 3:2-es győzelmet arattak a csabaiak.

A zágrábiak kilenc meccs után veretlenek a bajnokságban, de az előző kiírás során sem találtak legyőzőre. A Bajnokok Ligája selejtezőjében viszont hiába nyertek hazai pályán 3:0-ra nyertek a szintén MEVZA-kupa-résztvevő Calcit Kamnik ellen, Szlovéniában ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek, majd az aranyszettet is elbukták.

 

HETI PROGRAM:
December 7., szerda
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Mladost Zagreb (horvát; MEVZA-kupa)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)
18:30 Conegliano (olasz) – Vasas Óbuda (női Bajnokok Ligája); Tv: ARENA4
19:00 Szolnoki RK – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
19:30 Dunaújvárosi KSE – Dág KSE (férfi NB I)
20:00 Debreceni EAC – GreenPlan-VRCK (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)

December 9., péntek
18:00 Kaposvári NRC – Szent Benedek RA (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Újpesti TE – Fatum-Nyíregyháza (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
20:00 Gamma Party-CO – Szolnoki RK (férfi NB I)

December 10., szombat
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:30 MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MTK Budapest – Vasas Óbuda (női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 BVSC-Zugló – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)

December 11., vasárnap
16:00 SZBRA – UTE U21 (női NB I)
16:00 TFSE – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga)
17:00 Békéscsabai RSE – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vasas SC – Jászberény VT (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
19:00 TFSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)