Férfi Extraliga: mindkét éllovas kikapott

Két mérkőzést játszottak vasárnap a férfi Extraligában. Előbb a Kecskemét fogadta a második helyen álló Fino Kaposvárt, s a 38 pontig jutó Argilagos vezérletével sikerült is győzniük. Az éllovas és címvédő Pénzügyőrt a GreenPlan-VRCK fogadta, amelyben először lépett pályára a korábbi PSE-játékos, Willian Reffatti. Jól sikerült a brazil játékos debütálása, hiszen az eddig utolsóelőtti Vegyész 3:0-ra győzte le a bajnokot.

 

Férfi Extraliga:
Kecskeméti RC – Fino Kaposvár 3:1 (18, 19, –22, 22)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 150 néző. V: Tillmann, Adler.
KECSKEMÉT: Baserio 10, Keen 8, Fundora 13, Boldizsár 8, Argilagos 38, Farkas P. 2. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.
FINO: Iván B. 5, Hernandez 13, Bögöly 4, Lescay 4, Mancsev 3, Hubicska 2. Csere: Bozóki (liberó), Tóth G. 4, Donisthorpe, Kalmár 17. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Edzői értékelés
Nagy József: – Ma este a kiváló teljesítményű Kaposvárt fogadtuk itt a Messzi István Sportcsarnokban. A KRC játékosai maximális koncentrációval és erőbedobással kezdték a mérkőzést. Ez látszott is az első szett eredményén. A második szettre a Kaposvár már sokkal összeszedettebben játszott, de nem sikerült így sem fordítani a KRC jó játékán. A harmadik szettet sajnos egy-két hibás döntésnek köszönhetően a Kaposvár tudta megnyerni. A negyedik szettben óriási játékban sikerült felülkerekednünk a vendégek ellen. Gratulálok a csapatnak a kiváló teljesítményükért!
Szlobodan Prakljacsics: – Blokkban és védekezésben jobb volt a Kecskemét, ez volt a döntő a mai mérkőzésen.

GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr SE 3:0 (16, 24, 22)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok, 280 néző. V: Horváth M., Árpás.
VRCK: Szabó D. 13, Reffatti 13, Moraes 8, Páez 2, Blázsovics 17, Juhász 6. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Warzywoda, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PÉNZÜGYŐR: Tordai, Rása, Magyar, Kiss D., Tomanóczy, Kovács Z. Csere: Feliciano (liberó), Dávid Cs., Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós: – Nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy sikerült javulnunk a múlt héthez képest. Sok nyitást rontottunk, de muszáj volt nyomás alatt tartani az ellenfelet, ez pedig sikerült. Gratulálok a játékosaimnak, példásan küzdöttek, és ezúttal is köszönjük a fantasztikus szurkolást.
Jókay Zoltán: – Kissé csalódott vagyok, mert nagyon beszűkülten röplabdáztunk. Nem voltak meg a reakcióink a Kazincbarcika lépéseire. Amikor eljutottunk odáig, hogy ki-ki helyzet van, akkor nem vállaltuk a felelősséget.

Férfi NB I:
Dág KSE – MEAFC-Miskolc 2:3 (29, –19, 19, –20, –15)
Dág, 96 néző. V: Bibók, Takács Á.
DÁG: Szabó B. 2, Kun 16, Sow 9, Benkő 3, Krupánszki 19, Flachner D. 15. Csere: Farkas R. (liberó), Nagy P. 2, Oláh B. 10. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
MEAFC: Kozsla 10, McLaughlin 7, Kovács Z. 4, Csizmadia 10, Komlósi 21, Árva 22. Csere: Karóczi (liberó), Kapusi. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs:
– Egy nagyon közönség szórakoztató, élvezetes mérkőzést játszottunk a Miskolccal, amit kívülállóként jobb lett volna nézni! Hatalmas hullámvasút volt ez a meccs, amit meg kellett volna nyernünk, hiszen 2:6-ról, 10:6-ra fordítottunk a döntő szettben! Alakulóban van a csapatunk, biztos vagyok benne, hogy a folytatásban össze fogunk állni, és meg fogjuk nyerni a hasonló mérkőzéseket!
Bagó László: – Gyengén kezdtük a mérkőzést. Aztán amikor a hibákat le tudtuk redukálni, egy nagyon kiélezett csata alakult ki. A végén most mi voltunk a szerencsésebbek és küzdeni akarásból jelesre vizsgáztunk. Gratulálok a Dágnak és játékosainknak is.

 

Női NB I:
SZBRA – Budaörsi DSE-Emericus 0:3 (–16, –22, –32)
Balatonfüred, 60 néző. V: Hegedűs, Kiss Z.
SZBRA: Sólyom 4, Schneider 8, Sevinger 1, Egri B. 1, Dimitrics 8, Orosz 5. Csere: Balogh E. 1, Simon (liberók), Gergácz 6, Mayerhoffer, Szakály 5, Lovász, Krakoczki. Vezetőedző: Fésüs Irén.
BDSE: Darvas 5, Kiss Zs., Hernády 4, Horváth P. 20, Tátrai N. 14, Pisák F. 13. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Jakab, Pisák L., Tátrai Zs., Merza. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente: – A mai napon a játék összképe nem, de egyéni teljesítmények – elsősorban támadásban – kiemelkedőek voltak. Ennek egyrészt azért örülök, mert egy magas szerkezetű csapat a Füred, másrészt azért mert három kevesebb lehetőséget kapó játékost is végéig tudtam játszatni. Ennek a rangadókon fontos szerepe lehet, amikor a mérkőzés teljes egészében magas szinten kell játszani. Köszönöm a szurkolóknak akik ma is elkísértek minket.

Békéscsabai RSE – BVSC-Zugló (–21, –22, –18)
Békéscsaba, 60 néző. V: Szél, Nagy Zs.
BRSE: Gellén 1, Korcsok 5, Feld 2, Sinka 11, Lázár 8, Fekete G. 8. Csere: Kucsera (liberó), Szatmári, Gajdács 6, Mikus 1. Vezetőedző: Nagy Attila.
BVSC: Benedek R. 7, Dani 15, Hemmert 8, Wirth 9, Tóth Bagi 4, Riczkó 7. Csere: Sartoris 1 (liberó), Nagy Zs. 2, Bajnóczi 1, 1. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
Edzői értékelés
Nagy Attila:
– Sokat hibáztunk ma, ez egy jó csapat ellen nem fér bele. Sajnos az utóbbi két hétben nagyon rossz úton járunk, remélem hamarosan sikerül rendezni a sorainkat.
Daróczi Gergely: – Nehéz mérkőzésre számítottunk és bizony nem indultak optimálisan a dolgok. Az első szett közepén kezdtünk kicsit megnyugodni és onnan már mi tudtuk a tempót diktálni a hazaiaknak. Egy rövidzárlat ma is akadt a második játszmában, de szépen kijöttünk belőle. Úgy terveztem sokat kell variálni, de végül nem kellett a csapathoz nyúlni, gratulálok mindenkinek. Remélem jövő héten folytatjuk a sorozatunkat!